• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Aileler yeni saldırıya karşı çocuklarını tanımak için bileklerine isim yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla sızma operasyonu gerçekleştirdi.

Bunun ardından işgalci terör insanlık dışı bir güç kullanmaya başladı.

Siyonistler hastaneyi vurdu

Son olarak, siyonistlerin Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi şehit olmuş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Vurulan çocuklarını tanıyamadılar

Bunların yanı sıra saldırı sonrasında yaşamını yitirenlerin bazılarının kimliğinin tespit edilemediği belirtildi.

Bu durumda Gazzelilerin endişelerine bir yenisinin eklendiği ve çocuklarının saldırılarda öldüklerinde tanınmamaktan korkar hale geldiği ifade edildi.

Bileklerine çocuklarının isimlerini yazdılar

İşgalcilerin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Gazze Şeridi'nin en büyük hastanelerinden Şifa Tıp Kompleksine sığınan yetişkinler ve çocuklar, bu endişelerine kendilerince bir çözüm buldu.

Gazzeliler, vurulmaları durumunda kolaylıkla tanınmaları için çocukların bileklerine isimlerini yazmaya başladı.

"Cesetlerin teşhis edilebilmesi için"

Şifa Tıp Kompleksinde kalan, kendisinin, çocuklarının ve yakınlarının isimlerini bileklerine yazan 35 yaşındaki Ahmed Ebu es-Seba şu ifadeleri kullandı:

"İsrail uçaklarının bizi bombalaması durumunda cesetlerin teşhis edilebilmesi için kendi ellerimize ve çocukların ellerine isimlerimizi yazıyoruz."


"İsrail, kimse arasında ayrım yapmıyor"

Başta çocuklar olmak üzere yakınlarının kim olduğu bilinmeyen çok sayıda kişinin hayatini kaybettiğini dile getiren Ebu Seba, "İsrail, kimse arasında ayrım yapmıyor, her yeri bombalıyor." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir