• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Bitlis'te Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Direnişe destek için Bitlis halkı yağmura aldırış etmeden meydanlara akın ediyor. İşgal rejiminin saldırılarında şehid düşenler için Bitlis merkez Hacı Mehmet Şirin Camii'nde sela okundu.

Selanın ardından Fetih Süresi okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Geylani, Yahudilerin bütün insanları kendilerine hizmet eden köleler olarak gördüklerini, tahrip edilen inançlarında bunun var olduğunu ve bu inançla bütün insanları katletmeyi kendilerini meşru gördüklerini söyledi.

Daha sonra Filistin başta olmak üzere ümmet coğrafyasında zulüm gören ve katledilen Müslümanlar için dua edildi.

Daha sonra caminin önünde toplanan kalabalık direnişe destek mesajı verdi. Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından düzenlenen basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak okudu.

Durak, "Terör örgütü israil, dün gece içinde binlerce kişinin bulunduğu El-Ehli Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda bine yakın kardeşimiz şehid edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

"On bir gündür tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz." diyen Durak, "Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya on bir gündür siyonist israil’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil israil’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor.  ABD’nin başını çektiği israil destekçisi Batılı ülkeler bu vahşet karşısında da ikircikli açıklamalar yapmış, siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları israil’e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmiştir. Soykırımcı devlet kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği fırsata dönüştürmüş ve dün gece bütün dünyanın dehşet verici bir öfkeyle izlediği hastane saldırısını hem de açıkça bir katliam amaçlayarak en yıkıcı füzelerle gerçekleştirmiştir." ifadesini kullandı.

Durak, "Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlar dün akşamdan beri şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa dün akşam bütün dünya israil ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü. Buradan açık ve net söylüyoruz. Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir. BM Güvenlik Konseyi'nde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala israil’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır. İsrail’e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir. Türkiye’yi israil’e destek vermeye ve tarafını seçemeye çağırarak tehdit eden Avrupa Parlamentosu'dur. Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir