• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze’deki hastane katliamına Şırnak'tan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Meydanında birçok STK başkanı, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşların katılımıyla siyonist rejimin Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar ve Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'ne yoğun saldırısında yüzlerce şehit ve yaralı olmasını kınamak için bir araya geldi.

Toplanan kalabalık, sık sık sloganlar atarak, işgal rejiminin katliamlarını protesto etti. Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra İl Müftüsü Ahmet Dilek dua okudu.

Daha sonda STK temsilcileri açıklamalarda bulundu.

"İsrail'in büyükelçisini israil'e gönderin, Ankara'dan def edin, bütün ticari ilişkileri kesin"

Hükümetten adım beklediklerini dile getiren Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, "Kamuoyu oluşturmaya çalıştık. 81 ilde eş zamanlı yapılan açıklama şunu gösterdi ki israilin zulmüne dur demediğimiz sürece İsrail zulmünü katlayarak devam etmektedir. Uluslararası hukuku hiçe sayan ve savaş ahlakını hiçe sayarak Filistin'in en büyük hastanesini bombaladı. Bin şehid verdik. Bu şehidlerin çoğunluğu çocuk. Ben çocuklarımı kucağıma aldığımda Filistin'deki yavrular gözümün önüne geldiğinde içim parçalanıyor. Şeyh Ahmet Yasin şunu demişti: "Ya rabbi ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum." Ya rabbi sen de şahit ol buradaki bu insanlar gönlünü Filistin'deki insanların gönlüne ulaştırdı. Sen de bize şahit ol ya rabbim. Bugün elimizden gelen budur. İsrail'in zulmünü kamuoyuna ulaştırmak elimizden geliyor. Biz istiyoruz ki İsrail'in zulmünü bütün dünya duysun. İsrail devlet değildir. Emperyalizmin kurmuş olduğu bir terör örgütüdür. Bu yapılan zulme sessiz kalan da namussuzdur, vicdansızdır. Savunmasız insanlar gece yataklarında bombalanıyor. Özrü kabahatinden beter Netanyahu denen alçak yaptığı açıklamada biz vurmadık kendi çocuklarını vuruyorlar suçu bizim üzerimize atıyorlar dedi. Bu kadar ahlaksızlar, bu kadar da cibilliyetsizler. Rabbim inşallah Kudüs'te de onlarla karşı karşıya mücadele etmeyi bizlere nasıp eylesin. İnşallah o günler yakındır. Hedef ne Filistin ne Kudüs'tür. Bunların hedefi Ortadoğu'da İslam birliğini paramparça etmektir. Hedef İsrail'in yıllardır emellerine ulaşma noktasında yapmış olduğu katliamdır. Yüreğimiz yanıyor ve içimiz dolu. Bizlerin elinde şuan ancak bu geliyor. Yarın buyurun gelin dediklerinde biz hazırız. Şırnak'tan şunu dile getirmek istiyoruz; yetkililere sesleniyorum. "İsrail'in büyükelçisini İsrail'e gönderin, Ankara'dan def edin. Bütün ticari ilişkileri kesin. Devletten bir adım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Müslümanların birlik olması gerekteğini söyleyen Doç. Dr. Fevzi Rençber, "Burada karınca misali dahi olsa safımızı belli etmek istiyoruz. Geçen hafta dünya kız çocukları günüydü, ama bizler hayâ ettik çocuklarımızı paylaşmaya. Müslüman kardeşlerimiz dini için, vatanı için cihad ediyor. Bizler burada israil zulmüne dur demek için meydanlardayız. Rabbim 57 İslam ülkesine akıl, feraset ve Kuranın rehberliğinde yeniden bir araya gelmeyi nasip eylesin. İttihadı İslam'ın gerçekliği ortadadır. Müslümanlar yeryüzünde bir olmadıkça İsrail'in uşağı halinde kullanılacaklardır." şeklinde konuştu.

"Dstek vermemiz, inancımızın gereğidir"

Hükümete çağrıda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Emcet Yalçın, "Üzülüyoruz, içimiz kan ağlıyor. Hiçbir etkisi olmayan çocuk hunharca öldürülüyor. Biliyoruz belki bu Müslüman kardeşlerimiz olamazsa bu kadar zalimane Filistinli kardeşlerimize saldıran işgal güçleri belki fırsatını bulduğu takdirde bırakın sadece Filistin'le kalmayı, belki Ortadoğu'nun bütün topraklarında Müslüman kanı dökecektir. Bunun için de her türlü yola başvuru yapacak, fırsatını bulduğunda da bu vahşeti yapmaktan geri kalmayacaktır. Bir avuç Müslüman orada sızlıyor, ağlıyor ve mücadelesini veriyor. Bu kardeşlerimize kardeşlik hukuku olarak bizim destek vermemiz inancımızın gereğidir. Bugün israil kimsenin yapmadığı ve tarihte görülmemiş hastane gibi bir yeri bombalamaktan geri durmuyor. Bilin ki bunların hiç kimseye acıması yok. Onların gözünde aynı dinlerindeki emirlerine göre bütün insanlık onların kölesi olarak görüyor.ar. Biz var oldukça evladımız ve malımızla elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bugün hükümetimizde bu yönde ön ayak olmalı ve gerektiğinde bütün gücünü kullanmalıdır. Milletimizle, ordumuzla, polisimize inşallah Filistin halkı için varız ve var olmaya devam edeceğiz inşallah." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir