• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Abbas, hastane katliamı sonrası Biden'la yapacakları görüşmeyi iptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Abbas, Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'ni hedef alan işgal bombardımanının affedilemez bir suç olarak nitelendirerek kınadı.

Amman ziyaretini yarıda keserek geri döneceğini ve bu büyük acıda Filistin halkının yanında yer alacağını belirten Abbas, işgal rejiminin tüm kırmızı çizgileri aştığını vurguladı.

Abbas, Ürdün ve Mısır ile koordineli olarak ABD Başkanı Joe Biden ile bugün yapılması planlanan zirveyi iptal etme kararı aldığını belirtti.

Uluslararası toplumu işgalin, Filistin halkına karşı suç işlemeye devam etmesine karşı uyaran Abbas, "Halkımıza yönelik saldırılar durdurulmalı" diyerek işgalin sorumlu tutulması çağrısında bulundu.

21. yüzyılda yeni bir Nakba'ya izin vermeyeceğini vurgulayan Abbas, BM Güvenlik Konseyi'nin bu suçu kınayan bir karar çıkarması ve saldırıyı derhal durdurması gerektiğini vurguladı.

Abbas, Filistin halkını yerinden etmeye karşı çıkan tüm Arap ülkelerinin tutumunu da takdir ederek, "halkımız diz çökmeyecek, teslim olmayacak ve galip gelecektir." dedi.

Abbas, "Gerekli kararların alınması için bu geceden itibaren açık toplantıda kalacağız" diyerek, "Dünyanın artık harekete geçmesinin ve katliam karşısında sessiz kalmamasının zamanının geldiğini" kaydetti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, işgalin Gazze Şeridi'ndeki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişinin şehit olduğunu, 600 kişinin de yaralandığını bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir