• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Siyonist rejimin katliamlarına tepki gösteren Siirt halkı sokaklara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejiminin, Gazze'deki Ehli Arab Hastanesine düzenlediği ve en az 500 kişinin şehit olduğu saldırı sonrası sokaklara dökülen Siirt halkı, ABD ve Avrupa ülkeleri işgal rejiminin yanında yer alırken, Türkiye ve İslam ülkelerinin somut bir adım atmamasına tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiği eylemde, siyonist işgal rejimine ve ona destek veren ABD ile Avrupa ülkelerinin aleyhine sloganlar atılıp, şehid olan Filistinli Müslümanlara dua edildi.

" Kudüs, basit, coğrafi, ırki bir mesele değildir"

Meydanda toplanan halka seslenen HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, " Kudüs, bizim kalbimizdir, basit, coğrafi, ırki bir mesele hiç değildir." dedi.

Kudüs Meselesinde Müslümanca bir tavır konulması gerektiğinin altını çizen Tekin, "Kudüs meselesi, bütün Müslümanların nazarında bir terör şebekesi olan, Kur'an'ın tabiriyle de Allah'ın lanetlediği o kavme bırakılacak bir mesele değildir. Müslümanlar olarak öyle bir tavır almamız lazım ki, Allah nazırındaki mesuliyetimizi kaldırabilelim, belki orada şehid düşen kardeşlerimizden ziyade kendimizden korkmalıyız. Eğer Allah bizleri mesul tutarsa hepimiz helak oluruz, arkasına sığındığımız bahanelerin hiçbir anlam ve önemi olmayacak." dedi.

"Allah'a yakın olmak, bir değer kazanmak istiyorsak onun yolu Kudüs'ten geçiyor"

"Yüzyıllarca Müslümanlara öncülük etmiş, dünyaya yön vermiş bu topraklarda yaşayan Müslümanlar olarak bizim yükümüz ve mesuliyetimiz her kesten daha fazladır." diyen Tekin, "Düşmanlarımız bunun farkında, buna göre hesap yapmakta, stratejiler geliştirmekte ama biz bunun yeterince farkında değiliz. Bir toplum ve bir ordu kendi başına anlam ifade etmez, çünkü herkesin bir ordusu vardır. Biz Çanakkale savaşında hangi inançla, ruhla savaşmışsak, hangi maksatla her şeyimizi feda etmişsek bizi anlamlı ve değerli kılan odur. Kulunu Mescid-i Aksa'dan huzuruna alan Allah'ın şanı ne yücedir. Bize de yücelik katan budur. Allah Kudüs'e değer vermiş, bu bize bir mesajdır. Eğer Allah'a yakın olmak, bir değer kazanmak istiyorsak onun yolu Kudüs'ten geçiyor." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir