• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze'deki hastane soykırımının ardından Batı Şeria'da kitlesel eylemler düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hastane soykırım sonrası Batı Şeria'da halk, kitlesel eylemler düzenlemeye başladı

Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis kasabasındaki camilerin hoparlöründen, seferberlik çağrısında bulunularak, "Gazze'de olup bitenlere sessiz kaldığımız için yazıklar olsun... Sizi toplumsal seferberliğe çağırıyoruz." Denildi.

Ayrıca Ramallah'ın merkezindeki El Manara Kavşağı'nda kitlesel yürüyüşler düzenlendi.

 yürüyüş yapılması ve "Gazze'deki hastaneler 'Allah aşkına Batı Şeria, haydi' diye bağırıyor" savunuculuk kampanyası için çağrılar da başlatıldı.

Batı Şeria'daki ulusal ve İslami güçler, işgale karşı genel seferberlik ve çatışma çağrısında bulunurken, yarın işgalin Gazze'deki katliamlarını kınayan, okulları ve hayatın her alanını kapsayan kapsamlı bir eylem günü olacağı vurgulandı.

Öte yandan, işgalciler ile Batı Şeria halkı arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. İşgalci rejim, eylem için toplanan halka sık sık saldırılar gerçekleştiriyor.

Gazze'deki Ehli Arap Hastanesine işgal uçakları tarafından akşam saatlerinde saldırılar düzenlendi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre aralarından yerinden edilmiş kadın ve çocukların da bulunduğu en az 500 kişi şehit oldu, 600 kişi de yaralandı.

Gazze'deki yetkililer, şehit sayısının büyük orandan artabileceğinden endişe duyduklarını bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir