• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazeteciler: Siyonistler 150'ye yakın gazeteci katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Gazze'de gazetecilere yönelik cinayetlere değinen Özcan, "7 aydan fazladır Gazze’de ve Filistin’in diğer yerlerinde siyonistlerin işlediği soykırımı dünyaya duyurmaya çalışan gazetecilere yönelik korkunç cinayetler işleniyor. Siyonistler, işledikleri soykırımı örtbas etmek için gazetecileri susturmaya çalışıyor. Ne yazık ki başta Batı dünyası olmak üzere basın özgürlüğünden dem vuran çevreler bu cinayetler karşısında derin bir sessizlik içinde." ifadelerini kullandı.

"Basın özgürlüğü, insan hakları gibi değerleri önemsemiyorlar"

Batılı ülkelerinin ve İslam dünyasındaki yerli işbirlikçilerinin bu çifte standart tavrına tepki gösteren Özcan, şöyle devam etti:

"Batıcı, laik, İslam düşmanı basın mensuplarının, gazetecilerin ayağına diken battığı zaman dünyayı ayağa kaldıran Batılı ülkeler ve içimizdeki yerli işbirlikçileri, söz konusu Müslüman gazeteciler olunca üç maymunu oynuyorlar. Basın özgürlüğü, insan hakları gibi değerleri önemsemiyorlar. Şimdiye kadar siyonistler Gazze, Batı Şeria ve Filistin’in diğer işgal altındaki bölgelerinde tek suçları haber peşinde olmak olan 150’ye yakın gazeteciyi katlettiler. Bu durum Batı dünyasının ve yerli işbirlikçilerinin basın özgürlüğü konusunda samimi olmadıklarını bir kez daha ortaya çıkarmıştır."

Veysi Demir

"Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir"

Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir ise Gazze'de gazetecilerin ve basın emekçilerinin bilinçli ve planlı olarak katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 20 Aralık 1993'te her yıl 3 Mayıs'ın, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanmasını kararlaştırdığına değinen Demir, "BM Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile 3 Mayıs tüm dünyada ‘Basın Özgürlüğü Günü’ olarak kutlanıyor.  Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor." dedi.

"Gazetecilerin katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden bahsedemeyiz"

Siyonist işgalcilerin Gazze’de sürdürdüğü katliam ve soykırıma değinen Demir, şunları söyledi:

"İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da Filistin halkına karşı bilinçli olarak hiçbir kutsal ve kırmızı çizgisi olmadan devlet terörü uyguluyor. Planlı olarak sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 35 bine yakın sivili katletti. Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırım dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecileri bilerek katlediyor. Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze’de 141 gazetecinin katledildiğini ve onlarca gazetecinin alıkonulduğunu açıkladı.

Gazeteciler ve ailelerinin bilinçli olarak katledildiği bir ortamda basın özgürlüğünden bahsedemeyiz. Bu yüzden Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında baskı altında olan ve katledilen gazeteciler ve sivillerden dolayı ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü buruk olarak geçiriyoruz." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir