• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Altaç'tan ODTÜ olayına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'de yaşanan başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz eyleminin kabul edilemeyeceğini söyledi. Yaşananları sert bir şekilde kınadığını ifade eden Altaç, "Temel hak olan eğitimi engellemeye kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

ODTÜ'de görevli olduğu söylenen bazı kişilerin, üniversiteyi yeni kazanan öğrencileri otogarda kendilerini üniversitenin resmi görevlileri gibi karşıladıklarını ve bu öğrencileri marjinal gruplara yönlendirdiklerini dile getiren Altaç, "Taciz eylemini gerçekleştirenlerin öğrenci olup olmadığı bile belli değil, başkasına yaşama hakkı tanımayan ve ülkemizi karıştırmak, istikrarı bozmak isteyenlerin beyhude yapılmış olduğu bir olaydır." dedi.

"Eğitim herkesin temel hakkıdır"
''Eğitim, herkesin temel hakkıdır" diyen Altaç, Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücünün yetmeyeceğini ve dolayısıyla bu tartışmaların da çok geride kaldığını belirtti.

ODTÜ'de yaşanan olayı kınadığını söyleyen Altaç, "Bu şiddetle kınanacak bir olaydır. İnanç bazında insanları ötekileştirmek, alay etmek ve sonra kendilerine saygı bekleyenler yanılıyorlar. Bu olayı yapanları sert bir şekilde kınıyorum" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir