• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Güneydoğulu Alimlerden `siyaset` Yalanlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da geçtiğimiz hafta 400 alimin katıldığı toplantıyı düzenleyen İlim Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı(İLEKDAV) Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, toplantıda hiçbir alimin siyasi konuşma yapmadığını ve birilerine alternatif siyaset geliştirme gibi bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Elçi, "Mezkur toplantı bazı gazete ve bir çok haber sitesinde doğru bir şekilde yayınlanmışken bir gazetede `Din adamları siyasete girdi` başlığıyla servis edilmiş ve haberin içeriğinde de `Güneydoğu`da din adamları, BDP`ye karşı alternatif siyasi oluşuma gidiyor` şeklinde bir yorum yapılmıştır. Bu asılsız haber karşısında bir açıklama yapmayı zaruri gördük." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Elçi, 31 Ağustos`ta Diyarbakır`da yaklaşık 400 bölge alim ve akademisyenlerinin iştirakiyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Toplantıda konuşmacılar, özetle İslam âleminin içinde bulunduğu durumu ve yüzyıllarca ilme hizmet eden medreselerin durumunu müzakere etmişlerdir. Baştan sona kayıt altına alınan konuşmaların analizinden de anlaşıldığı üzere hiç bir konuşmacı siyasi bir konuşma yapmamış ve birilerine alternatif olmayı ima edecek bir cümle kullanmamıştır. Objektif bir yaklaşımla okunduğu takdirde yayınlanan sonuç bildirgesinden de bu hakikat rahatlıkla anlaşılmaktadır." diye konuştu.

Toplantının bazı gazete ve bir çok haber sitesinde doğru bir şekilde yayınlandığını ancak bir sitede Namık Durukan`ın imzasıyla `Din adamları siyasete girdi` başlığıyla servis edildiğini ve haberin içeriğinde de `Güneydoğu`da din adamları, BDP`ye karşı alternatif siyasi oluşuma gidiyor` şeklinde bir yorum yapıldığını kaydetti. Bunun tamamen asılsız olduğunu anlatan Elçi, "Vakfımızın isminden ve tüzüğünden de anlaşıldığı gibi vakfımızın tek amacı ilim, Eğitim ve kültürel alanlarda çalışmalar yapmak ve insanlar arasında yardımlaşma ve danışmaya vesile olmaktır. Bu güne kadarki çabaları da buna şahittir. Vakfımız hiçbir parti, hizip, cemaat, mezhep vs.`nin güdümünde olmayıp bunlara alternatif ya da rakip olma gibi bir hedefi de yoktur ve çalışmalarında da kendini bütün bunların fevkinde görmektedir. Vakfımız çalışmalarında Kur`an ve Sünnet`i mihver kabul eder, Kur`an ve Sünnete inanan herkesi kardeş kabul edip hepsine eşit mesafede durmayı ilke edinmiştir. Bu güne kadar yaptığı tüm toplantılarda ve bu son toplantısında da bu ilkelerine bağlı kalmış, toplantılarını ilmî ve kültürel çalışmalar ile dayanışma amacına hasretmiştir. Toplantıda söz alan ilim adamları da vakıf adına değil kendi şahsi kanaatlerini dile getirmişlerdir." diye konuştu.

Yapılan haberin basın ilke ve ahlakına tamamen ters düştüğünü, masa başında hazırlanmış mesnetsiz, çarpıtılmış ve yalan bir haber olduğunu belirten Elçi, "Bölgede ifsat, ayrışma ve çatışma ortamı oluşturmayı hedeflediğini, masumane hizmet eden ilim adamlarına çok çirkin iftiralar ettiğini, tanımadığı ve hakkında bilgi sahibi olmadığı vakfımızı töhmet altında bıraktığını tüm değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna duyurur, bu haberi hazırlayan ve yayınlayanları tekzip eder ve gerek gördüğümüz takdirde adli mercilere başvuracağımızı saygılarımızla arz ederiz." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir