• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
"Çözüm süreci kalkınma ve huzur getirdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Batman Şubesi basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı yaparak çalışmalarını ve projelerini anlattı.

 

Özel bir kafede yapılan toplantıya yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. MÜSİAD üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 6 ayda bir yapılan basın toplantısının BATSO seçimleri ve Ramazan Ayı nedeniyle geciktiğini belirtti.

 

MÜSİAD Batman Şubesi olarak, üyeleriyle kaynaşmayı amaçladıklarını belirten Özdemir, bunun sonucunda ortaklık kültürünü Batman'da yerleştirmek istediklerini ifade etti.

 

MÜSİAD şubesi olarak, yaptıkları çalışmalara ve programlara dair ayrıntılar veren Özdemir, Batman dışındaki büyük firmaları kenti tanıtmak amacıyla getirdiklerini kaydetti.

 

Toplantıda, yıl içinde yaptıkları faaliyetler ile yapmayı düşündükleri çalışmalardan örnekler veren Özdemir, üyelerine ve çalışanlara yönelik eğitimler, kabul edilen SODES projesi, KOSGEB ile anlaşmalar ve kutlu doğum etkinlikleri gibi birçok çalışmadan ayrıntılı olarak bahsetti.

 

ODTÜ olayına tepki

Yapılan ve yapılması planlanan çalışmalardan sonra gündemdeki konulara değinen Başkan Özdemir, başlatılan Kürt açılımı ile silahların susmasıyla birlikte bölgede önemli gelişmeler olduğunu belirterek, "Uzun zamandan beri olayların yaşanmaması, bölgede kalkınma ve huzur ortamı getirmiştir. Bu huzur ortamının devam etmesi için tarafların kişisel egolarını bir tarafa bırakarak sürecin neticelenmesini istiyoruz. Zira çözümün ortağı olmayanlar sorunun esiri olacaklarını bilmelidirler." dedi.

 

ODTÜ'de türbanlı öğrencilere yapılan saldırıyı da kınayan Özdemir, "Birkaç gün evvel ODTÜ'de yaşanan türban saldırısı bizleri oldukça üzmüş olup çağdışı, inanç özgürlüğü ile örtüşmeyen bireysel davranışlardan vazgeçilmeli ve yapılanları meşrulaştırma yerine bireylerin inançları doğrultusunda eğitim ve yaşam hakkına saygı gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.

 

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir son olarak, kentteki Suriyeli göçmenlere ve şehrin ticari sosyo-ekonomik gelişimi açısından genç beyinler ve üniversitelilerden yararlanmasının yanı sıra ikinci organize yatırımlarına biran önce başlanması gibi konulara değindi.

 

"Tavuk Entegre Tesisi" projesi askıya alındı

Daha sonra söz alan MÜSİAD Batman Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Bulut, kentte farklı sektörlerde önemli yatırımlar yapan firmaların MÜSİAD üyesi olduğunu vurgulayarak, yapılması tasarlanan Tavuk Entegre Tesisi projesini komşu ülkelerdeki karışıklıklardan dolayı ihracatın durmasıyla birlikte şimdilik askıya almak zorunda kaldıklarını bildirdi.

 

Bulut son olarak, "MÜSİAD'tan beklentilerin çok olduğunu biliyoruz. Projelerimizi hayata geçirmek için verilen araziler genelde işgal edildikleri için yatırım yapamıyoruz." diye belirtti.

 

Özdemir tekrar söz alarak, Batman'ın tanıtım ve gelişimi için ve kent bilincinin yerleşmesi için ellerinde gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

 

Toplantı soru cevap şeklinde son buldu. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir