• DOLAR 32.504
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2490.964
  • ...
Konya'da "Namaz Nesli"ne ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Kısa adı Fatih-Der olan Fatih Mahallesi Kültür, Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, 07-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz kılmayı öğretmek amacıyla iki ay önce başlattığı 'Namaz Ve sorumluluklarımız' adlı programın finalinde öğrencilere başarı belgesi ve hediyeler vermek üzere Mevlana Kültür Merkezinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Etkinlik Galip Polat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama ve program hakkında konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Fatih-Der Başkanı M. Zülfi Tan, "Fatih-Der olarak istedik ki çocuklarımız büyüdükleri zaman albümlerine baktıklarında okul anıları gibi anılarının yanında, 'şu fotoğraf namaz çağına geldiğimde namazla ilgili katıldığım program hatırasıdır, şu fotoğrafta sorumluluklarımızla ilgili katıldığım programın hatırasıdır' diyebilsin." dedi.

 

M. Zülfi Tan'dan sonra sahneye çıkan Konya Grup Davet İlahi Grubu namazla ilgili ilahiler seslendirdi.

 

Grup Davetin ilahi dinletisinden sonra konuşmasını yapmak üzere Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda yazarlarından olan Mehmed Göktaş Hoca yaptığı konuşmada, "Namazı kılıp ta 'bazen kılmasam' diye düşünen kardeşlerime şunu hatırlatmak isterim. Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de Nisa suresi 99-100-101 ve 102 ayetlerinde savaştan, cihaddan bahsederken, 'Eğer savaş esnasındaysanız namazınızı kısaltmada bir sakınca yok. Resulüm sen ashabın içindeyken savaş esnasında namaz zamanı geldiğinde onlardan bir grubu al ve geri çekil ve onlarla namaz kıl. Onlar secde ettikten sonra hemen gitsinler diğer namaz kılmayanlar gelip seninle namaz kılsınlar. Ve bu böyle devam etsin' diye buyuruyor." ifadelerini kullandı.

 

Göktaş Hoca, "Hiç kimse diyemez ki şu sahabe namaz zamanı geldiğinde namazını kılmazdı. Bir adam bile göstermek mümkün değil. Bırakın Müslümanlardan bir kişiyi göstermek bir münafığı bile göstermek mümkün değildir. Allah münafıklardan bahsedince 'onlar namaza kalkınca tembel tembel kalkarlar' diyor. Peygamber efendimizde 'münafıklara en ağır gelen namaz sabah ve yatsı namazıdır' diyor. Ondan dolayı 'namaza gelmiyorlar' demiyor. 'Kılarlar ama onlara ağır geliyor' diyor. Namaz zamanı geldiği halde namaz kılmayanın küfrüne işaret eden elli beş hadisi şerif gösterebilirim. İki secde arasında ve rükûdan kalkınca durmak, Allah'ın namazın muhabbetini insanın içine yerleştirmesine vesile olur. Ve böylece namazı seven Allah'ın izniyle kurtulmuştur. Allah hepimizi namazı seven bahtiyar kullarından eylesin." diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Mehmed Göktaş Hocanın konuşmasından sonra iki ay eğitim alan öğrenciler teker teker sahneye çıkıp ezberledikler namaz surelerini, kamet, ezan ve duaları okudular.

 

Tekrar sahneye davet edilen Göktaş Hoca öğrencilere eğitim belgelerini ve hediyelerini verdikten sonra yarışmada birinci olan Bilal Altunkaynak, ikinci olan Veysel Güneş ve üçüncü olan Ahmet Mahi Tan'a Doğru Haber Gazetesi yazarlarından M. Emin Özmen tarafından sorumluluklarımız ilgili başarı belgesi verildi.

 

Program Grup Davet seslendirdiği ilahilerin ardından öğrencilerden Abdullah Özbey'in yaptığı dua ile sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir