• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Bingöl'de "Afete Hazır Türkiye" eğitimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2013 yılında doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı bireylerin, kurumların ve toplumların hazır olabilmesi için başlatılan "Afetlere Hazır Türkiye İçin Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi" kapsamında Bingöl'de programlar düzenlenmeye devam ediliyor.


Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı eğitmen kadrosuyla yapılan programlarda ailelere; afetlere hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekânda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, aile afet planı hazırlamak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlayarak aileler üzerinden toplumu afetlere hazırlamak amaçlanmaktadır.


Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bingöl genelinde 4 bin kişiye Afete Hazır Aile Eğitimi verilmesi hedeflenmektedir. Mayıs 2013 tarihinde başlatılan eğitimler ilçe ve köylere yayılmıştır. Bugüne kadar merkez ve ilçe köylerde olmak üzere toplam 1086 kişiye eğitim verilmiştir" ifadeleri yer aldı.


Proje kapsamında verilen eğitimin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtilen açıklamada, "Afete Hazır Aile Eğitimleri kapsamında vatandaşlar gruplar halinde veya bireysel olarak eğitim talebinde bulunabilecekler" denildi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir