• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
ODTÜ'deki zorbalığa kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) sol görüşlü bir grup öğrencinin, aynı okulda eğitim gören başörtülü gruba baskı ve hakarette bulunmasına bir tepki de Eğitim Bir Sen Cizre Şubesi'nden geldi.


Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, öğrencilere yönelik yapılan saldırı kınanırken, bunun son aylarda ülkede yaşanan kirli oyunların bir ürünü olduğu kanısına varıldığı ifade edildi.


Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) başörtülü öğrencilerin temel hak ve hürriyetlerine yönelik müdahaleyi şaşkınlık ve de üzüntü içersinde öğrendik. Üniversitelerin, özgür düşüncenin ve de ilimin yuvası olması gerekirken kişilerin bireysel özgürlüklerinin tecavüze uğradığı bir yer haline dönüştürülmesinin son aylarda ülkemizde yaşanan kirli oyunların bir ürünü olduğu kanısındayız. Eğitim ve öğrenim görme hakkı ile inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğü, gerek insan haklarına ilişkin uluslararası hukuk sözleşmelerinde gerekse anayasamızda temel bir hak olarak ifade edilmiştir. Hiç kimsenin bu hakkı engellemeye imtiyazı bulunmamaktadır. Kamu kaynağını kullanan, 73 milyon insanın vergileriyle finanse edilen devlet üniversiteleri, ne üniversite yöneticilerinin ne üniversite personelinin ne de üniversite öğrencilerinin malıdır. Kamu üniversiteleri halka aittir. Bu itibarla kimsenin, kamu üniversitelerini kendi şahsi malı, kendi ideolojisinin 'kurtarılmış bölgesi' gibi görme ve davranma hakkı yoktur. Sahip olduğu ifade özgürlüğünü, kılık-kıyafet özgürlüğünü ve eğitim-öğrenim hakkını başkalarından esirgeyenlerin sahip olduğu düşünce ancak ve ancak şovenist bir ideolojinin ürünü olabilir. Bu düşünce yapısıyla malul olanların insanların, evrensel hukuktan ve anayasadan kaynaklanan haklarının kullanılmasına engel olmaya kalkışmaları kabul edilemez. Bu çirkin saldırıya maruz kalarak, kayıt yaptırmaları engellenen, inançlarından ve kılık-kıyafetlerinden dolayı tartaklanan, aşağılanan öğrencilere ve velilerine olan desteğimizi dile getiriyor.


Eğitim-Bir-Sen Cizre Şubesi olarak ODTÜ'de yaşanan zorbalık karşısında tahriklere kapılmayıp sağduyulu davranan başörtülü kızları tebrik edip bu çirkin saldırının müsebbiplerini şiddetle kınıyoruz!" (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir