• DOLAR 32.288
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2439.452
  • ...
`Adaletsizlikler, insanlık düşmanlarını cesaretlendirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla yargılanmalarına başlanan 8 uzman çavuşun duruşmasında, tutuklu bulunan tek uzman çavuş olan M.T. için verilen tahliye kararına tepkiler devam ediyor.
 
Karara bir tepkide Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı`dan geldi.
 
"Bu skandal bir karar"
Karara sert tepki gösteren Tasalı, "Bu skandal bir karar. Vicdanları sızlatan ve ahlakı hiçe sayan, toplumun yozlaşmasına sebebiyet veren bir karar. Mahkemenin bu kararı kamuoyunun ve halkın hassasiyetlerini göz ardı ettiği gibi, bu kararla bireylerin devlet ve yargı tarafından savunmasız bırakıldığı akılla, izanla, ahlakla ve insafla bağdaşmadığı aşikârdır. Devletin asli görevlerinden biri de bireylerin hak ve hürriyetlerini tehdit eden her türlü saldırıdan korumaktır. Onların maddi ve manevi güvenliklerini sağlamaktır." dedi.
 
"Suçlar teşvik edilmiş, suçlular cesaretlendirilmiştir"
Yine bu kararla bireyin kendisine yönelik yapılacak saldırılarda savunmasız ve korumasız bırakıldığını ve söz konusu kararın yargıya olan güveni azalttığını dile getiren Tasalı, "Ancak bu karar ile yargı, adalete ve hukuka rağmen vicdanları rahatlatmamış, yargıya olan güveni sarsmıştır. Yine bu kararla birey kendisine yönelik yapılacak saldırılar da savunmasız ve korumasız bırakılmıştır. Suçlar teşvik edilmiş, suçlular cesaretlendirilmiştir. Bu kabul edilmez. Verilmiş bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Suçlular hak ettikleri cezaları almalıdırlar ki, artık kimse böylesi rezilce, ahlaksızca cürümleri işlemeye yeltenmemelidir." ifadelerini kullandı.
 
"Böylelerine en üst sınırdan cezalar verilmesi gerekir"
Tasalı, "Bu yaptıkları yanlarına bırakılmamalıdır. Bu ve benzer suçların cezasız kalmasının toplumda istenmeyen tepkilerin ve hadiselerin meydana gelmesine sebebiyet vereceği endişesi hâkimdir. Benzer suçların ve hele ki bu suçları işleyen şahısların güvenlik gibi bir kurumun personeli olması, devletin kendilerine vermiş olduğu kolluk görevini böylesi insanlık dışı, ahlaksız bir suç işlemek için kötüye kullanıyorsa kendilerine verilecek cezaların en üst sınırdan verilmesi gerekir." diye ifade etti.
 
"Bir komployla H.A`ya 27 yıl gibi en ağır ceza verilmiştir"
Geçmişte yaşanan bir olaya dikkat çeken Tasalı şunları kaydetti:
 
"Daha önceki yıllarda Genç İlçesinde bir okulda öğretmenlik yapan 50-55 yaşlarında olan H.A, kız çocuklarına cinsel istismar suçundan dolayı (bu suçu ne kadar işlediği belli olmamasına rağmen, kimi tanıkların ifadesine dayanılarak kendisine bir komplo kurulmuştur) kendisine 27 yıl gibi en ağır ceza verilmiştir. Mahkeme ya bu davayı emsal gösterip gereğini yapmalı, ya da bu davayı da gündemine alıp yeniden yargılama yoluna gidilmelidir."
 
"Adaletsizlikler, insanlık düşmanlarını cesaretlendirmiştir"
Fırat`ın doğusundaki Ergenekonvari oluşumların toplumda buna benzer daha çok insanlık ve ahlaksız davranışları ve suçları işlediklerinin, bölge halkı tarafından dile getirilmekte olduğunu belirten Tasalı, "Bunların gün yüzüne çıkarılması, yapılan insanlık dışı suçların cezasız kalmaması halkımızın en büyük arzusudur. Zira dünkü suçlular, yargı karşısına çıkarılıp adalet ve hukuk özlemlerimiz giderilseydi, bugün benzer olaylarla karşılaşmayacak, onları konuşmayacaktık. Geçmişten gelen kronik hukuksuzluklar ve adaletsizlikler, insanlık ve ahlak düşmanlarını cesaretlendirmiştir. Yeni yeni mağdurlar ve mağduriyetler ortaya çıkmıştır." dedi.
 
"Adaletin ikamesi en büyük temennimizdir"
Hükümetin kendisine yönelen Ergenekon terör örgütünün darbe girişimini fark etmesinin ve üzerine gitmesinin, örgütü deşifre etmesinin ve sorumluları yargı huzuruna çıkarıp hak ettikleri cezaları vermesinin takdir edildiğini ve kamuoyunda olumlu tepkiler verildiğini hatırlatan Tasalı, şunları söyledi:
 
"Beklentilerimiz bu bölgede de yıllardır yapılan hukuksuzlukların gün yüzüne çıkarılması, görevlerini kötüye kullanan, halkın mağduriyetlerine sebep olanların yargı huzuruna çıkarılması ve adaletin ikamesi en büyük temennimizdir. Ülkede hüküm edenlerin bu mağduriyetleri, yasal düzenlemeler yaparak biran önce gidermeleri gerekir."
(Nihat Kanat, İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir