• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Varlığımız başkasının varlığına armağan olmasın!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- BDP Siverek İlçe Teşkilatı, Siverek Belediyesi önünde bulunan Lezgo'nun Parkı'nda, anadilde eğitim verilmesi ve okullarda okunan Andımız'ın kaldırılması amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını grup adına İbrahim Halil Bektaş okudu.

Dili, insanların iradeleri dışında doğdukları coğrafyalarda hayatlarını idame etmeleri adına doğanın gerçeği olarak zorunlu bir araç olarak kabul ettiklerini belirten Bektaş, "Anadil çocuğun başta annesi olmak üzere ailesi, çevresi ve ulusundan sistemli bilinçli bir öğrenim süreci olmadan öğrendiği dildir.Anadil kişinin yaşadığı çevre ve kültürle bir bütündür.Anadilde eğitim insani temel bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Herkes bu haktan eşit olarak yararlanmalıdır."dedi.

Bektaş son olarak "Andımız"a vurgu yapılarak, "Okullarda çocuklarımıza okutulan 'Andımız' her gün çocuklarımızı yalana alıştırdığı, küçükken yalanla tanıştığını biliyoruz, artık yeter diyoruz. Varlığımız bir başkasına armağan olmasın. İnsanız bizde insanca yaşayalım." İfadelerini kullandı.

Grup okunan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.
(A.Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir