• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
"Batının Suriye'ye müdahalesiyle tüm bölge kaybeder"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Gaziantep İl teşkilatını ziyaret eden Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Suriye'ye bir askeri müdahalenin kesinlikle iyi niyetli olmadığını, müdahalenin daha fazla kan dökmeye dayalı olduğunu söyledi.

 

Bu müdahalenin amacının, Suriye'deki rejimi değiştirmek değil, Suriye'de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortam oluşturmak olduğunu belirten Çetinkaya, böyle bir müdahale de kaybedenin Suriye, Türkiye ve bütün İslam coğrafyası olacağını vurguladı.

 

Müdahaleyle kazananların ise küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacağına dikkat çeken Çetinkaya, "Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek viskilerini yudumlayacaktır. Çünkü biz bu oyunu Afganistan'da gördük, Irak'ta gördük, şimdi aynı oyun Suriye'de sahneleniyor. NATO yıllardır, Afganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın, Irak'ın ekonomisinde insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibi, NATO kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir" dedi.

 

İslam coğrafyası üzerinde zalimce bir oyun oynandığını ifade eden Çetinkaya, Mısır ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan bütün gelişmeler Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir halkası olduğunu savundu. Çetinkaya, "Asıl acı ve üzücü olansa, maalesef AK parti iktidarının, bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun gönüllü bir parçası olmuş olmasıdır. Ne acıdır ki, geldiğimiz noktada bir İslam ülkesi olan Türkiye, ABD'nin Suriye'ye bir askeri müdahalesinin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Bu tarihimizde örneği görülmemiş bir şeydir. Herkes şunu bilmelidir ki, Suriye'nin parçalanması, Türkiye'nin değil, Büyük Ortadoğu Projesinin planlayıcılarına hizmet edecek, onların işine yarayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

AK Parti iktidarını başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da gelişen süreci iyi okuyamamakla eleştiren Çetinkaya, "Tarihsel tecrübe ve birikimine uygun bir sağduyuyla hareket etmek yerine yangına körükle gitmiştir. Bir kez daha uyarıyoruz. Suriye bir ilk değil, son da olmayacaktır. Asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye'yi bölüp parçalamaktır. Çünkü Sevr planı adım adım işlemektedir. O yüzden, Bugün NATO'dan, BM'den, ABD'den medet ummak, cellâdından merhamet beklemektir. Mısır'da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD'den Suriye'ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır'da darbecileri destekleyen Batı'nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir" dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir