• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Yetkililer sanayi ve esnafına sahip çıksın''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Sanayi Sitesi Başkanı Şerafettin Subaşı, sanayi sitesine dair sıkıntılarının ve ihtiyaçlarının çok olduğunu belirterek, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.
Sanayi esnafının sıkıntılarını anlatan Subaşı, sanayideki PTT şubesinin kapalı olması nedeniyle posta ve havale gibi işlemlerinde gecikmeler olduğunun söyledi. Subaşı şöyle konuştu: ''Bizim sanayi sitemize dair birçok ihtiyaç ve sıkıntılarımız var. Öncelikli sıkıntılarımızdan biri, sanayide PTT şubesinin olmayışı. Sanayi Sitemizde isteğimiz üzerine bir PTT şubesi açıldı. Fakat şubeye daimi bir eleman verilmediği için tekrar kapandı. Bu nedenle biz sanayi esnafı olarak bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerden ricamız sanayimizdeki PTT şubemizi yeniden faal duruma getirsinler ve bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar.''

Muş'taki resmi kurumlara ait araçların başka illerde tamir edildiğini ifade eden Subaşı ''Şu an Muş Küçük Sanayi Sitesi'nde mevcut olan ustalarımızın yeteneğinde ustayı başka yerde bulamazsınız. Gerçekten çok yetenekli ustalarımız var. Bizde böyle yetenekler olmasına rağmen, maalesef Muştaki resmi kurumlarımız araçlarını başka yerlere gönderip tamir ettiriyor. Biz sanayi sitesi esnafı olarak buna çok üzülüyoruz. Çevre illerden bize araç gelirken, resmi kurumlarımız araçlarını tamir ettirmek için dışarı gönderiyor. Şu an sanayi sitemizde araçlardaki arızaları teknik araçlara ihtiyaç duymadan tamir edebilen ustalarımız var. Buna rağmen resmi kurumlarımız araçlarını dışarıya gönderdiklerinde hem Muş'taki para dışarıya akıyor hem de Muş esnafı için kötü bir imajın oluşmasına neden oluyor. Lütfen yetkililer sesimizi duysun ve buna bir çözüm getirsin. Bizim birbirimizin yardımına ihtiyacımız var.'' ifadelerini kullandı.
Elektrik yüksek gerilim hatlarının çatılara yakın olmasının esnaf için büyük tehlike arz ettiğini belirten Subaşı, hatların yer altına çekilmesini, 2011 yılında sitede yapılan asfaltın tekrardan bozulmaması için üzerine koruyucu maddenin atılması gerektiğini ifade etti.


Sanayi sitesinin merkezden uzak olması nedeniyle sanayi esnafının gidiş gelişlerde sıkıntı çektiğini de belirten Subaşı, yetkililerden yardım istediklerini söyledi. (M. Şirin Çağlayan /İnan Sur- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir