• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Erdoğan`dan ODTÜ`deki Olaya Sert Tepki: Gerekeni Yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, Rusya`da yaptığı basın toplantısında ODTÜ`de başörtülü öğrencilerin maruz kaldığı hakarete ve saldırıya da değindi.

Erdoğan, başörtülü öğrencilere yönelik yapılan davranışın güvenlik güçleri tarafından engellenmemesini sert bir dille eleştirerek konuyla ilgili olarak hem YÖK`ün hem de kendilerinin gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Sol her zaman ötekileştirmiştir

Başbakan Erdoğan, ODTÜ`de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyla alakalı bir soruya verdiği cevapta, yaşanan saldırının kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından çok önemli olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Ötekileştime kavramı son zamanlarda çok moda bir kavram. Kimin kimi ötekileştirdiği ortada. Danıştay`ın verdiği karara rağmen, diğer tarafta bakıyorsunuz başörtülü kimlik kartını vermekten bile kaçıyorlar. Ötekileştirmeyi kimlerin yaptığı çok önemli. Sol her zaman ötekileştimiştir" ifadelerini kullandı.

 "Ötekileştirme kampanyası yürütülüyor"

Bu ülkenin evlatlarına karşı ötekileştirme kampanyası yürütüldüğünü vurgulayan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 "YÖK gereğini yapacaktır. Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim niçin polisimizin üniversitelerde neden görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Orada sivil polis var hiçbir şey yapmıyor. Aksine destek verici bir çaba içerisine giriyor. O üniversite herkesin sadece senin değil. Bahçe bekçisi gibi ellerinde pankartlarla dolaşıyorlar. Bu nedir? Buna kimse mani olmaz, başörtülü kızlarımız da orada eğitim göreceklerdir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir