• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
ODTÜ`deki başörtü zulmünü kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nde (ODTÜ) sol görüşlü bir grup öğrencinin, aynı okulda eğitim gören başörtülü gruba baskı ve hakarette bulunmasına tepki gösteren Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, başörtülü öğrencilere yönelik yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, yetkililerden sorumluların cezalandırılmasını istedi.

ODTÜ`de öğrenci kayıtlarının yapıldığı bahçede duran başörtülü öğrencilere sözlü ve açılan dövizlerle tacizde bulunan öğrencilerin tavrı kabul edilemez olduğunu belirten Duyu, "Kendilerini bilmez birkaç kişinin bu bacılarımıza saldırmaları, sadece bunların tahammülsüzlüğü mü yoksa arkalarında olan oluşumlar ve komiteler mi vardır? Yetkili makamlarında bu durumu araştırmaları, gün yüzüne çıkarmaları, sorumlular hakkında gerekli incelemeleri yapmalıdırlar" dedi.

Başörtü, kendilerini bilmezlerin ve onları orta yere süren zihniyetin korkusu olduğunu ifade eden Duyu, "Hayâ ve iffet, hatta namus düşmanları olan güruhlar bu tür hareketleri ile bir başarıya ulaşacaklarını mı düşünüyorlar? Erkeklerden gaddar ve zalim olanların, çıplak kadın bedeni üzerinde şom nefislerini tatmin etme ameliyelerini ve arzularını anlıyoruz da kandırılmış kızlara neler oluyor? Bunu yapmakla aslında kendilerini büyük bir tehlikenin içerisine attıklarının farkında mıdırlar? Basit geçici zevklerin hayatlarına mal olacağını, ömür boyu ceremesini çekeceklerini anlama basiretleri körelmiş midir?" diye konuştu.

Başörtülülere hakaret edenlere seslenen Duyu, "Müslüman mahallesinde salyangozlar satılmaz! Siz kimi, kimin yurdunda garip ve mahkûm kılmaya çalışıyorsunuz? Başörtülüleri kovmanın size kar kalacağını mı düşünüyorsunuz? Yüz yıldır hakaret ettiğiniz İslam`a ve Müslümanlara dokunmaktan vazgeçin! Her alanda demokrasi, hürriyet ve özgürlükten dem vuranlar! Putlarınızı yemekten vazgeçin artık!" dedi.

Olaya sessiz kalan ODTÜ Rektörü`ne de eleştiren Duyu, "Rektörlüğün olaylara alakasız kalması da kabul edilir bir durum değildir! Bu suçu işleyenler hakkında gerekli tedbirlerin alınması Üniversite yöneticilerinin görevidir! Yoksa yarın olaylar büyüyebilir, önü alınamaz mecralara kayacaktır ve bu durumun sorumluları zamanında gerekli tedbiri alamayanlar olacaktır!" dedi.

Duyu son olarak, " Bu tür olumsuz tavırlar içerisine giren kendini bilmezleri, arkasındaki şer güçleri ve görevleri güvenlik oldukları halde müdahale etmekten aciz kalanları en üst perdeden kınıyor, Zalimlerin zulmünü Züntikam olan Rabbimize havale ediyoruz!" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir