• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Emeklilere ne kadar zam yapılacak? Emekli zammında yeni gelişme.. Emekliye çifte zam! Emekliye Kasım ve Ocak zammı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emekli maaşlarına ilk olarak Kasım ayında  bir artış yapılması planlanıyor. Buna göre 7500 TL olan en düşük emekli maaşı için çeşitli artış formülleri gündemde yer alıyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu mevcut durumda, hazine desteğinin artırılması ve taban aylıkların 10.000 TL civarına çıkarılması gibi formüller, masada değerlendirilen seçenekler  arasında.

Eylül ayı enflasyon rakamları, emekli maaşlarındaki zam oranını da etkileyecek kritik bir faktör. Yüzde 4,75’lik aylık enflasyon oranı ve bu doğrultuda belirlenen 3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11, planlamaların yapıldığı temel veriler arasında bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlayan çalışmaları Meclis'e gelmesinin ardından  Kasım ayındaki ilk zammın ardından, Ocak ayı başında emekli maaşlarının yeniden değerlendirilmesi ve olası bir ek zam yapılması da gündeme gelecek.

2023 yılı bitmeden yasalaşması beklenen düzenlemelerle birlikte, en geç Kasım ayında bu konuda adımların atılması ve tüm emekli maaşlarının Ocak ayı itibariyle yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir