• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Türkiye'de bir ilk Tarsus'ta gerçekleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'ta toplu taşıma araçları başta olmak üzere tüm belediye işlemlerinde artık bütün bankaların kartları kullanılabilecek. Yeni sistem Ekim ayında hizmete giriyor.

 

Dünya'da sadece İngiltere Londra'da hayata geçirilen banka kartlarıyla yapılan ödeme sisteminin Türkiye'de henüz hizmete girmediği öğrenildi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Biz bununla ilgili uzun süredir bir çalışma yapıyorduk. Ziraat Bankası kendi kartıyla bu işin olması yönünde bir yaklaşım göstermişti. Bizde 'bütün banka kartlarının kullanılmasının daha uygun olacağını belirtmiştik. Bu arada sadece otobüslerde kullanılmak üzere Konya devreye girdi. Bizim ki, sadece otobüs değil, belediye ile ilgili bütün işlemlerde kullanılabilecek bir sistem, tabi bu arada Konya'da 500 tane belediye otobüsü var, bizde de Ulaşım Anonim Şirketi ile birlikte toplam 94 araç var. Dolayısıyla Konya bu işi Türkiye'de ilk kendilerinin yaptığını ilan ettirmek istiyor. Aslında bizim başlangıcımız dediğim gibi Konya'dan daha çok öncesine rastlıyor. Zannediyorum Konya'da bu uygulamaya Ekim ayı içerisinde geçecek, Tarsus'ta ondan bir gün sonra uygulamayı başlatacak." dedi.

 

Banka kartlarının Konya'da sadece toplu taşıma araçlarında geçerli olacağını söyleyen Başkan Kocamaz, "Bizim uygulamamız henüz İngiltere'de Londra'da bile uygulanmayan, belediye ile ilgili bütün işlemlerin uygulanacağı bir sistem. Konya'da sadece otobüslerde deneniyor. Bizde ise bütün işlemlerde. Bu sistem İngiltere'de Londra'da birinci olarak uygulanmış, ikinci olarak Konya, üçüncü olarak ta Tarsus'ta hayata geçecek bir sistem. İnşallah herhangi bir sıkıntıya neden olmadan halkımızın en kestirme yoldan bilet alma derdi son bulacak ve belediye ile ilgili tüm işlemlerde hizmet vermiş olacağız." ifadelerini kullandı. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir