• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tatvan'ın Urtap Mahallesi bir haftadır susuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Tatvan ilçesinde bir haftadır yaşanan su sıkıntısı vatandaşları tedirgin ediyor. Urtap Mahallesi sakinleri su kesintileri nedeniyle defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen sorunlarına çözüm bulunmadığını söylediler.

Suların bir haftadır gelmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Nihat Çetin, Tatvan Belediyesinin ilçelerindeki su sıkıntısını gidermek için çalışma yapmadığını söyledi. Mahalle halkı ile birlikte Belediye Başkanı Abdullah Ok'a sorunlarını ilettiklerini belirten Çetin "Başkan Ok, bize su sıkıntısının nedenin motorun arızası olduğunu söyledi. Motorun tamire verildiğini ancak sanayide bir bobinajcı olduğunu,bu kişinin motorun tamiratını yarın bitirip teslim edeceğini, mahalleye yarın sabah saatlerinde su verileceğini söyledi." şeklinde konuştu.

Çetin, Belediye Başkanın söz verdiği gibi suların yarın sabah saatlerinde akmaması durumunda Cuma Namazından sonra kalabalık bir grupla Belediye önüne gidip protesto yapacaklarını söyledi.

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, ''Bir haftadır evde doğru düzgün abdest almadım. Sabah namazına camiye gidip abdest alıyorum. Mahalle perişan olmuş durumdadır. Bir an önce su sıkıntısının giderilmesini istiyoruz.'' dedi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir