• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Muş`ta İmam Hatip Lisesi`ne yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Bu yıl İmam Hatip Liselerine çok yoğun bir rağbet olduğunu belirten Muş İmam Hatip Lisesi Müdürü Kasım Aktaş, halkın talebinin karşılanması için bakanlığın fiziki ortam hazırlaması ve öğretmen açıklarının da doldurulması gerektiğini ifade etti.
 
Dini eğitime yönelik yıllarca birikmiş bir arzu var
Bu yıl imam hatip liselerine aşırı bir rağbetin olduğunu ve öğrenci kayıtlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kasım Aktaş, halkın imam hatibe olan teveccühünden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.
 
Halkın dini eğitime hasret kaldığını ifade eden Aktaş, "İmam hatiplere yönelik olan bu talebe baktığımızda sanki halkımızın dini eğitime yönelik olarak yıllarca içinde birikmiş bir arzu ve susamışlığı var gibi. İmam hatiplere olan rağbetin başka bir sebebinin ise çocukların sokaklarda başıboş kalıp kötü ortamlara girmesi ve bunun bir yansıması olarak da kötü alışkanlıklar edinmesi endişesinin olduğunu düşünüyoruz. Çünkü baktığımız her yerde çocuklarımızın artık birer uyuşturucu kullanıcısı haline gelme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu vahim durumu göz önünde bulundurduğumuzda, velilerin imam hatiplere neden bu kadar ilgi gösterdiklerini çok daha iyi anlayabiliyoruz." dedi.
 
Aktaş, kısa süreli olsa dahi, İmam Hatip Lisesi`ne gelecek olan bir öğrencinin buradaki eğitimden elde ettiği bilincin, ileriki zamanlarda muhakkak ki semeresini vereceğini ifade etti.
 
Bakanlığın altyapı olarak imam hatiplere yönelik yeni girişimlerde bulunması gerektiğini de ifade eden Aktaş, "Halkın imam hatiplere olan rağbetini göz önünde bulundurduğumuzda, bakanlığın halkın bu taleplerini karşılaması noktasında yeni yapılanmalara giderek fiziki ortam hazırlamasının yanı sıra öğretmen açığını da kapatması gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.
 
Şuan ki mevcut binanın taleplere cevap veremediğini de belirten Aktaş, yeni yapılacak olan binanın inşaatının devam ettiğini, yeni hizmet binasının yapımı tamamlanıncaya kadar, şu an boş olan Turizm Lisesinin tahsis edilmesi için Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimde bulunduğunu söyledi.
 
Yoğun taleplere rağmen Anadolu kısmıyla beraber bu yıl toplamda ancak 570 öğrenci alabileceklerini ifade eden Aktaş, ihtiyaçlar ölçüsünde Milli Eğitim Müdürlüğünün tekrardan girişimlerinin olacağını belirtti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir