• DOLAR 32.275
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2404.734
  • ...
Ankara'da ücretsiz toplu taşıma uygulaması sona mı erdi? Ankara'da son durum..Ankara ücretsiz toplu taşımada son durum..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandıracağını açıklamış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan konuyla ilgili açıklama gelmişti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurmuş,  Yavaş, ücretsiz yolcu gruplarını taşımayan otobüslere yönelik yasal işlem yapılacağını ve gelir desteği verilmeyeceğini belirtmişti. Yavaş Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının ihbar edilmesi gerektiğini söylemişti. 

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanuna aykırı davrandığını belirterek, “Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de ücretsiz ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet etmeyecekleri belirtmişlerdi. Şimdi bu tarihi ileri çektiler. Oysa halk otobüslerinden gelen şikayetler o kadar çok ki. Yazları akaryakıtları gidecek diye klimaları açmazlar, istedikleri durakta durur, istemedikleri durakta durmazlar. Bazen yolcu az diye sefere çıkmazlar. Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık.” şeklinde konuşmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi  yolcu almayan 9 özel halk otobüsü parka çekti.

Özel halk otobüsü sahipleri, araçlarını büyükşehir belediyesine satma kararı aldıklarını açıkladı. Araç sahipleri sürece yönelik kararın 1 Ekim'e kadar verilememesi durumunda ücretsiz ve indirimli yolcuları taşımama kararını uygulamaya devam edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir