• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Adeviyye nöbetini devraldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından, Kırkayak Parkı`nda 2-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen üç günlük Rabiatül Adeviyye nöbetinin ilk günü Gazianteplilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Rahmet Der-İlim Der-İhlas Der-Umut Der-Nizip İhsan Der-Mustazaflar Cemiyeti tarafından düzenlenen programa dernek gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık tekbir getiren katılımcılar, yapılan konuşmalar sırasında duygulu anlar yaşadı.

Abdulhakim Övet`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan programda, Peygamber Sevdalıları Platform adına konuşan Mustafa Çelik Hoca, "Zulmedenlere meyletmeyin yoksa ateş size de dokunur." ayeti kerimesini okudu. Çelik şöyle konuştu: "Allah u Teala bu ayette bizleri açıkça uyarıyor dünyanın neresinde bir Müslüman zülüm görse ona karşı görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Maddi yardım yapamazsak bile onların saflarında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor yoksa Rabbimiz bunun hesabını bize sorar."

Programa konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt Hoca ise, "Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir" hadisini hatırlatarak "Biz buraya sadece Mısır`daki Müslümanlar için gelmedik biz buraya Suriye`de Arakan`da Irak`ta Filistin`de kısaca dünyanın dört bir tarafında zülüm gören işkence edilen, zindanlara atılan bütün Müslümanlar için toplandık." şeklinde konuştu.

Grup İnzar`ın okuduğu ilahilerle devam eden program, Molla Müfit Yaray Hoca`nın yaptığı duayla son buldu. (Bekir Aslan-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir