• DOLAR 32.249
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2465.106
  • ...
Bakan Tunç, müzeye dönüştürülecek Diyarbakır Cezaevi'ni ziyaret etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, müze yapılmak üzere mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Diyarbakır Cezaevi'ne ilişkin, "Artık demokrasimizin kara lekelerini bir bir ortadan kaldırarak, demokrasi standartları yüksek, insan hak ve özgürlüklerinin en geniş anlamda uygulandığı, vatandaşlarımızın huzur, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe adım attığı bir Türkiye inşasına hız kesmeden Türkiye Yüzyılı'nda devam ediyoruz." dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Tunç, adliye binasında yer alan baroyu ziyaret etti. Cuma namazını Selahaddin Eyyubi Camisi'nde kılan Tunç, ardından Bölge Adliye Mahkemesine geçti.

Bakan Tunç, daha sonra, geçmişte uzunca bir dönem, adı işkencelerle anılan, "Müze ve Kültür Alanı" olarak kullanılmak üzere 11 Ekim 2022'de Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devredilen Diyarbakır Cezaevi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Koç'tan projeye ilişkin bilgi alan Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, incelemelerde bulundukları Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin 1976'dan 1980'e kadar inşaatının sürdüğünü, 1980'den 1988'e kadar askeri cezaevi olarak, sonrasında da Adalet Bakanlığı bünyesine alınarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet verdiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir