• DOLAR 32.206
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2515.28
  • ...
ABD: ABD, Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Austin, Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı sonrası, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Almanya'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ukrayna Savunma Temas Grubu'nda son derece başarılı bir toplantı yapıldığını aktaran Austin, "Bu bizim 15. toplantımız ve her zaman burada temsil edilen yaklaşık 50 ülkenin Ukrayna'nın kendisini savunmasına yardım etme konusundaki kararlılığı beni şaşırtıyor." ifadelerini kullandı.

Austin, toplantıya ilk kez Ukrayna Savunma Bakanı'nın da katıldığını, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i 21 Eylül'de Pentagon'da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Zorlu bir mücadelede istikrarlı bir ilerleme kaydettiği için Ukrayna güçlerini takdir eden Austin, "Ukrayna'nın cesur savaşçılarına yakın dönem desteğimize yoğun bir şekilde odaklanıyoruz. Ukrayna liderleriyle çalışarak uzun vadeli savunma ve caydırıcılığını planlıyoruz. ABD, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, dünyanın dört bir yanından özgür ve egemen Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek. Şu ana kadar ABD ve Ukrayna'nın küresel ortakları, 76 milyar dolardan fazla doğrudan güvenlik yardımı sağladı." diye konuştu.

Austin, yardımların etkili şekilde kullanılması ve korunmasını sağlamak için Ukrayna ile yakın işbirliği içinde çalışılmaya devam edileceğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir