• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Arap Yazarlar Birliğinden askeri müdahaleye ret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Suriye'ye karşı askeri müdahalenin konuşulduğu bir dönemde Arap Yazarlar Birliğinden konuyla ilgili olarak bir açıklama geldi. Açıklamada, Amerika'nın Suriye ve Arapların işlerine karışmasını kabul etmedikleri ve böyle bir tutumu Araplara karşı yapılan düşmanca bir eylem olarak algılayacakları belirtildi.


Askeri müdahale konusunda yapılana açıklamalara dikkat çekilen açıklamada, "ABD Başkanı Obama, Amerikalı yetkililerin ve özellikle de Avrupalı bazı liderlerin Suriye'ye yönelik askeri bir müdahaleye dair yaptıkları açıklamalar ve Suriye'nin kimyasal silah kullanmakla itham edilmesi, Irak'ın 2003'te işgal edilmesi ve yıkılması için kendilerine bahane üreten Amerikalıların ve işbirlikçilerinin Irak ile ilgili itham ve iddialarını bize hatırlatmaktadır" denildi.


Askeri müdahaleye kesinlikle karşı olunduğunun belirtildiği açıklamada, "Suriye'ye yapılacak askeri bir müdahale Arapların güvenliğini tamamen tehlikeye atacaktır. Önceki tecrübeler göstermiştir ki, bazı Arap yöneticilere karşı halklarına yardım etme iddiasıyla Amerikalı ve Avrupalıların yaptıkları bütün askeri müdahaleler geride sadece saldırganların maslahatlarına yarayan kargaşa, yıkım ve ölümler bırakmıştır. Milletimizin maslahatla hiç önemsenmemiştir" ifadeleri kullanıldı.


Amerika ve Avrupa'nın ikiyüzlülüğüne de değinilen açıklamada, "Onlar içlerinde Arapların da kimi diktatörleri desteklemektedirler. Bu yüzden demokrasi ve insan haklarıyla ilgili sözlerinin nezdimizde hiçbir kıymeti yoktur. Birlik olarak, Arap halkların hürriyet, adalet ve onurun gerçekleşmesi için barışçıl gösteriler yapma haklarının olduğunu belirtiyoruz. Şüphesiz direnişler zafere ancak halkların elleriyle ulaşır" ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir