• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya Büyükşehir'e uluslararası 2 ödül daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİYAD-Konya Büyükşehir Belediyesi'ne İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği tarafından belediye projeleri alanında layık görülen birincilik ve ikincilik ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

 

Kısa adı OICC olan İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği tarafından düzenlenen yarışmaya iki ayrı proje ile katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi ile "İdare ve Belediyecilik Sistemi" alanında 1., Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile de "Belediye Hizmetleri, Çevre ve Çevre Düzenleme" alanında 2. oldu.

 

Mekke'de düzenlenen törende ödülleri alan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği'nden 2 ödül birden aldıklarını, toplantılarda Konya'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

 

Ödülün Konya için hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, "Bu ödüller yeni projelerin yapılmasına ve şehrimizin dünya şehirleri arasında tanınmasına, örneklik teşkil etmesine ve yeni ziyaretçilerin gelmesine vesile oluyor. Burada üye belediye başkanlarına şehrimizi tanıtıyoruz. Bu konferansta Kent Bilgi Sistemi ve Mevlana Kültür Vadisi'nin tanıtımı da yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bilgi teknolojileri alanında çok önemli bir konumda. Türkiye'deki en başarılı Kent Bilgi Sistemi işletme yapısına sahibiz. Mevlana Kültür Vadisi de sürekli yurt içinde ve yurt dışında gündem geliyor. Tarihi eserlerin restorasyonları devam ettikçe uluslararası ilgi de artacaktır." dedi.

 

İslam Başkentleri Ve Şehirleri Birliği OICC (Organzation of Islamic Capitals and Cities), İslam şehirlerinin kimliğinin, tarihinin ve mirasının korunması ve bu şehirlerdeki yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla 1980 yılında Mekke ve Cidde merkezli olarak kuruldu.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1990 yılında üye olduğu OICC'ye 54 ülkeden, 141 üye kayıtlı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir