• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
el-Biltaci: `Şehitlerin kanlarına ihanet etmeyeceğiz!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da askeri yönetim tarafından gözaltına alınan Adalet Ve Hürriyet Partisi liderlerinden ve Meşruiyeti Destekleyen Ulusal İttifak üyesi Dr. Muhammet el-Biltaci, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Asla gevşemeyeceğiz, şehitlerin kanlarına ihanet etmeyeceği ve darbeye karşı durmaktan geri kalmayacağız. Tarih sayfalarında adımız mücahitler içinde anılacaktır" dedi.

el- Biltaci, "Kardeşlerimizin karşılaştıkları ölüm ve yakılma olaylarına, hiçbir ışığın ve rahatlığın olmadığı tek kişilik hücrelere ve cezaevi müdürüymüş gibi, CBC kanalına konuşan içişleri bakanının el-Biltaci`nin iniltilerinin kendisine gelmesini talep eden tehditlere rağmen duruşumuzdan geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

el-Biltaci, açıklamasını şu ayeti kerimeyle sona erdirdi: "`Nice peygamberlerin yanında Rabbe kul olmuş pek çok kimse savaşmıştır. Allah yolunda başlarına gelenlerden ötürü gevşememişler, yılmamışlar ve boyun eğmemişlerdi. Allah, sabredenleri sever. Dedikleri ancak şu idi: `Rabbimiz! Günahlarımızı, işimizdeki aşırılıklarımızı bize bağışla, sebatımızı arttır, inkârcı topluluğa karşı bize yardım et` Bu yüzden Allah onlara dünya nimetini de ahiret nimetini de fazlasıyla verdi. Allah işlerini iyi yapanları sever`(Ali İmran:146-148)"

Dr. Muhammed el-Biltaci`nin 17 yaşındaki kızı Esma el-Biltaci de katıldığı darbe karşıtı gösterilerin birinde keskin nişancılar tarfından vurulmuştu.(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir