• DOLAR 32.204
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2519.371
  • ...
Kan donduran iddia.. İlaç ve hipnozla etkisi altına aldığı çocuklara..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na son aylarda başvuran 5 çocuk aile içi cinsel istismara uğradıklarını ihbar etti. Başsavcılık, çocukların tümüne aynı klinikten rapor verildiğini tespit etti. Bunun üzerine İstanbul çapındaki tüm aile içi cinsel istismar dosyaları araştırıldı. Bakırköy’deki klinik iki yıl önce açılmasına rağmen toplamda 40 çocuğa aile içi cinsel istismarla ilgili rapor hazırlamış ve savcılıklara göndermişti. Raporların tümünde 2010-2016 yılları arasında Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu üyesi olan ve çocuk cinsel tacizlerine bakan tek isim olan psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun imzası vardı. Zoroğlu 2016 yılında FETÖ üyeliği gerekçesiyle ihraç edilmiş ve 15 ay kadar cezaevinde kalmıştı.

Cinsel istismara uğradıkları iddia edilen çocuklar ve aileleriyle yapılan görüşmelerde, klinikte çocuklara ilaç verildiği ortaya çıktı. Bazı çocuklar savcılık ifadelerinde cinsel istismara uğramadıklarını söyledi. Savcılık bu gelişmeler üzerine soruşturmayı daha da genişletti. Çocuklara, anestezi için kullanılan ve hafıza kaybına neden olan ‘ketamin’ isimli bir ilaç verildiği belirlendi. Çocuklar bu ilacı aldıktan sonra kendilerine söylenen şeylere inanıyor ve ailelerinden şikâyetçi oluyordu. Ketamin verilen çocuklar klinikte ya da Prof. Dr. Zoroğlu’nun evinde tutuluyor, bu sürede ilaç verilmeye devam ediyordu.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, yardımcısı Dr. Ahmet Aktaş, diş hekimi olan eşi Özgül Z., Asistan Dr. Zeynep A., kamuda görev yapan ve ilaçları temin eden Dr. Hüsna A. ve klinik sekreteri İnci A.’yı gözaltına aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir