• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
ABD'den Kuzey Kore'ye: İhlallere karşı adım atılması için BMGK'ye baskı yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kuzey Kore'nin "uluslararası hukuku ihlal eden provokasyonları" ve Rusya'ya silah satmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya ve Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyin'nin (BMGK) Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımları etkisiz kılma ihtimaline ilişkin olarak, "Rusya'nın daha önce yaptıklarına bakıldığında, BMGK'nin daimi bir üyesi olarak temel sorumluluklarını yerine getirip getirmeyeceği konusunda endişelerimiz var." dedi.

Sullivan, "Kuzey Kore'nin uluslararası hukuku ihlal eden provokasyonları karşısında New York'un (BMGK'yi kastederek) daha fazla adım atması için baskı yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Sullivan, ziyarete dair fikirlerinin değişmediğini belirterek, "Kuzey Kore'nin Ukraynalıları öldürmek üzere Rusya'ya silah sağlamasıyla ilgili görüşmelerin ilerlediğini" değerlendirmesini yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir