• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Araba fiyatına altın kemer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te kuyumcular çarşısı olarak da bilinen Gaziler caddesinde, bir kuyumcunun vitrininde sergilenen 1 milyon TL değerindeki altın kemer göz kamaştırıyor.

Özel sipariş üzerine yapılan altın kemer, vatandaşın dikkatini çekiyor.

İstenildiğinde çok az sayıda yapılabilecek bir ürün olan altın kemer belirli bir zamanda yapılıyor ve bu işçiliği yapabilecek usta sayısının da az olduğu biliniyor.

Kuyumcu sahibi Burak Babaoğlu İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, altın kemerle fotoğraf çekmek için vatandaşların sıraya girdiğini belirti.

Burak Babaoğlu

Kemerin 1 milyon TL olduğunu dile getiren Babaoğlu, "Kemerimiz geleneksel kültürü temsil eden, yaklaşık 610 gram gelen, bugünkü değeriyle 1 milyon TL’yi bulan bir kemerimizdir. Müşterinin özel isteğiyle üretilmiştir." ifadelerini kulandı.

Altın kemerin 610 gram geldiğini belirten kuyumcu sahibi Babaoğlu, "Kemerimizin içerisinde 40 tane tam altın, bir tane beşli altın, 3 tane de ata çeyrek bulunmaktadır. Kemerimizin etrafını saran altın zincir yaklaşık 3 metre gelmektedir ve bugünkü güncel fiyatı 1 milyon TL’yi bulmaktadır." dedi.

Altın kemerlerin düğünlerin vazgeçilmezi olduğunu belirten Babaoğlu, "Altın kemerlerimiz yaklaşık 70 gramdan başlıyor, müşterinin isteğine göre artırıyoruz. Altın fiyatlarının pahalanmasıyla da 300 gram ve 200 gram üzerinde kemerleri zor satmaya başladık." şeklinde konuştu. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir