• DOLAR 32.265
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2398.551
  • ...
AK Parti Ankara İl Başkanı: Ankaralı vatandaşlarımızın yediği ekmeği zehir ettiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, katıldığı bir televizyon programında Ankara halkının yediği halk ekmeğinde halkın sağlığını etkileyecek bakterilerin olduğunu dile getirerek, "Ankaralı vatandaşlarımızın yediği ekmeği zehir ettiler" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Halkımızın sağlığı bizim için önemli. Kimse Halk Ekmek Fabrikası’ndan ekmek almasın. Ankaralı vatandaşlarımızın yediği ekmeği zehir ettiler. Halk Ekmeğin içinde bakteri tespit edildi. Vatandaşlarımızın yediği ekmeğe ‘Rop’ denilen bir bakteri bulaştı. Konuyu araştırdık. Halk sağlığını tehdit eden bir bakteri olduğunu öğrendik. Belirti olarak bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, göz enfeksiyonları, vb. belirtilerle ortaya çıkan gıda zehirlenmesi yaşanmaya başladı. Şu anda Ankara’da son 15-20 gündür Ankara’da bu şikâyetle birçok vatandaşımız sağlık kuruluşlarına başvurmuş durumda. Bunun müsebbibi beceriksiz yönetim anlayışıdır. Su da mevcut arıtma sistemini bile çalıştıramayan bir yönetimden bahsediyoruz. Bizim dönemimizde sağlıklı ve kaliteli ekmek yiyen vatandaşlarımız artık Halk Ekmeğe güvenemez hale geldi. Halk Ekmek Fabrikası ürettiği ekmeklerle insanları zehirliyor.” ifadelerini kullandı.

Özcan şöyle devam etti;

“İncelenmesi için laboratuvara gönderilen ekmeğin ön raporu çıktı. Bize de çıplak elle dokunmamamız söylendi. Sayın Yavaş artık Halk Ekmek Fabrikası’na bir gitsin. Orayı bir denetlesin. Buradan Halk Ekmek yönetimine sesleniyorum. Halk Ekmek Müdürü sen bu ekmeği ailene, çocuklarına yedirir misin? Sayın Yavaş sen bu ekmeği çocuklarına, torununa yedirir misin? El vicdan Ankara’ya hizmet etmediniz üstüne bir de vatandaşın ekmeği ile oynadınız. İnsanlara yediği ekmeği zehir ettiniz. Bu bakterinin sebebi kalitesiz malzeme kullanımından kaynaklanıyor. Şu anda Halk Ekmek’te fareler cirit atıyor. Üretim tesisinde yeterli sağlıklı koşullar sağlanıyor. Alınan ürünler nereden temin ediliyor bilen yok. Bizim dönemimizde bunların hepsi TS standartları ve AB standartlarında üretiliyordu. Ankaralı vatandaşlarımız rahatça, güvenle ekmek yiyebiliyordu. Ancak şu anda 4 buçuk yılda 5 tane genel müdür değişerek gelinen noktayı görüyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir