• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kredi kartlarına düzenleme nasıl olacak? Kredi kartlarına sınırlama geldi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bankası’nın haftalık verilerinden yapılan hesaplamaya göre; geçen yıl Eylül’ün ilk haftası 79.7 milyar lira olan toplam kredi ve banka kartı harcamaları, bu yıl 1 Eylül haftasında 191.1 milyar liraya yükseldi. Kartlı harcamalar artarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğini açıkladı. Bakan Şimşek, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz” demişti. 

PEKİ KREDİ KARTLARINDA DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Kredi kartı kullanımı rekor kırdı. Gecikme ve nakit çekim çekimlerdeki artışa rağmen kredi kartı kullanımında 199,7 artış yaşandı.  Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartlarına yönelik  düzenlemeye ilişkin sinyal verildi. 

Buna göre kredi kartlarındaki faiz oranlarını artırılması bekleniyor. 2022'de 25 bin lira üzeri limiti olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı artırılmış, dönem borcunun yüzde 20'si olan asgari ödeme oranı yüzde 40'a çıkarılmıştı. Yeni dönemde asgari ödeme sınırının artırılması bekleniyor. 

-Ayrıca önümüzdeki süreçte kredi kartlarının taksit sayısında sınırlama

-Nakit çekim limitinde düşüş

-Gecikme faizlerinin artırılması bekleniyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir