• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Asansör ustaları: Kazaların önüne geçmek için asansör bakımının yapılması gerek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asansör ustası Süleyman Alpsoy, bakım yapılmaması sebebiyle meydana gelen ve can kaybına sebep olan asansör kazalarının önüne geçmek için bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Gün geçtikçe yoğunlaşan asansör kullanımı nedeniyle asansörlerin montajı, bakımı, onarımı, denetimi ve kullanımının her geçen gün önem kazandığına dikkat çeken asansör ustası Süleyman Alpsoy, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, asansörde kalma durumlarında hiçbir şekilde panik yapılmaması gerektiğini söyledi

"Panik atak olan vatandaşlar asla endişe etmesinler ve korkmasınlar"

Süleyman Alpsoy

Alpsoy, “Asansörde kalma olaylarında herhangi bir panik yapmadan içeride bekleyip alarm düğmesine basarak veya asansörlerde bulunan telefonlardan gerekli yetkilileri arayarak onların gelmesi beklenmelidir. Onlar gelene kadar sabırlı bir şekilde içeride beklenilmesi lazım. Panik atak olan vatandaşlar asla endişe etmesinler ve korkmasınlar. Çünkü, asansörün her alanında hava giriş çıkış sitemleri olduğundan dolayı insanların boğulma gibi endişelere kapılmaması gerekir. Sabırlı bir şekilde onları kurtaracak yetkili kişileri beklemeleri yeterli olacaktır.” dedi.

“Halatın kopma olasılığında eğer frenleme tertibatı olursa Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmayacaktır”

Konuşmanın devamında Alpsoy, şu ifadelere yer verdi:

“Asansör düşme olayları ise kolay kolay olmayan bir durumdur. İstatiksellere bakıldığı zaman da bu bellidir. Olası bazı asansör düşmelerinde frenleme tertibatı eğer takılmamışsa düşme olasılığı var. Halat kopma sırasında aynı depremlerde olduğu gibi; çökme pozisyonunda başı ayaklar arasına alıp bu şekilde beklenilmesi lazım. Olası bir düşüşte bunun dışında bir şey yapmak mümkün değildir. Halatların bakımları ise düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. 3 yılda bir değişmesi gerekir. Ucuz halattan kaçınılması gerekir. Tamamen TSE standartlarına uygun şekilde kullanılması ve yapılmasını tavsiye ediyoruz. Güvenlik tertibatları üst düzeyde. Herkesin düşündüğü gibi veya korktuğu gibi bir durum yoktur. Halatın kopma olasılığında eğer frenleme tertibatı olursa ve en iyi şekilde kullanılırsa Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmayacaktır.”

“Kaliteli ürün kullanılması hem hayati hem de maddi anlamda önemlidir”

Son olarak asansör firmalarına uyarılarda bulunan Alpsoy, “Biz her zaman kaliteli ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Kaliteli ürün kullanımında ne asansör firmasının ne de müteahhittin vebali olmaz. Bu şekilde konforlu bir yolculuğumuzu yapabiliriz. Asansör firmalarına da şöyle bir tavsiyemiz var; kesinlikle ucuz ürün kullanmasınlar. Ucuz isteyen müteahhitlerle iş yapılmamasını tavsiye ediyoruz. Sadece para kazanma derdinde olmaması gerekir. Kaliteli ürün kullanılması hem hayati hem de maddi anlamda önemlidir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir