• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Diyarbakır Mevlid-i Nebi etkinliğine hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-  Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" programı kapsamında gerçekleştirilecek Mevlid-i Nebi etkinliği öncesinde, etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Etkinliğin hazırlık aşamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve etkinliğin başlamasını beklediklerini belirtti.

Alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fidan, "Platformun kurulması, ses sistemi ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Kermes alanının hazırlanması, sağlık çadırı, kayıp çocuk çadırları da hazır hale getirildi." dedi.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Vakıf tarafından kentin noktalarından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesinin sağlandığını belirten Fidan, yoğunluğun oluşmaması nedeniyle alan dışında araçlardan inen vatandaşların alana yaya olarak geldiklerini ifade etti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebiliyor.

Peygamber Sevdalıları tertip komitesi görevlileri de alan içinde ve dışında hazır bulunuyor.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada görevliler tarafından vatandaşların alana rahat bir şekilde girişleri sağlanıyor.

Etkinliğin Rehber TV tarafından canlı olarak yayınlanacağı bildirildi.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle dev bir ekran da kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Vakfın tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka marş ve ilahiler dinletiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir