• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı Afganistan'a gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vakıf, program kapsamında; önceden başlanan ve tamamlanan cami ile su kuyusu projelerinin açılışı, Selahaddin Eyyubi Camii temel atma töreni, yeni su kuyusu projeleri, gıda, ekmek, kırtasiye yardımı, sıcak yemek ve süt ineği dağıtımı, adak-akika kurbanlarının kesilmesi gibi birçok projeyi hayata geçirecek.

15-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ziyarette, vakfın Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve Genel Sekreteri Nurullah Günaydın da yer alacak.

Yapılacak projelerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut Kervanı olarak her daim Afganistan'daki kardeşlerimizin yardımına koştuk, onlarla beraber dayanışma içerisinde olduk. Yardımlarımızı daha da çoğaltarak oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için çalışacağız. 15 Eylül'de inşallah oraya gideceğiz. Orada 2 cami açılışı yapacağız, Selahaddin Eyyubi Camii için temel atacağız. Bu camilerimiz hem ibadet yeri olarak hem de medrese ve eğitim mekânı olarak kullanılıyor." dedi.

Kurtaran, "Kardeşlerimizin gıdaya ihtiyacı var. Kurban projesi için adak ve akikaları keseceğiz. Yine bir geçim kaynağı olması için Afganistan için geliştirdiğimiz ve diğer ülkelere de yayacağımız süt ineği projemiz var. Ailelere bir süt ineği teslim edeceğiz. Orada susuzluk çok ciddi bir sıkıntı. Açılışını yapacağımız ve yeni temel atacağımız su kuyusu projelerimiz var. Hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz inşallah." diye konuştu.

Fas ve Libya için acil yardım çağrısı

Fas'ta yaşanan deprem ve Libya'da meydana gelen sel nedeniyle her iki bölge için acil yardım çağrısı yapan Kurtaran, "Afganistan programımızı önceden yapmıştık. Ancak şu anda acil yardıma ihtiyacı olan bir deprem ülkesi (Fas) var. Orası için acil yardım çağrısı yaptık. Kardeşlerimiz bölgeye intikal edip yardım çalışmalarını yapacaklar. Özellikle ilk yapılması gereken sıcak aş, su ve ekmek dağıtımı yapılacak. Libya'da da çok ciddi bir sel oldu. 2 binden fazla kardeşimizin vefat ettiği (son verilere göre 6 bin), on binlerce insanın kayıp olduğu insani bir durum var. Orası için de acil yardım çağrısı yaptık. Umut Kervanı olarak yaraların sarılması için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir