• DOLAR 32.263
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2423.815
  • ...
Devlet Hava Meydanları Memur Alımı Gerçekleştirecek! KPSS şartı var mı? İşte ayrıntılar...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Devlet Hava Meydanları'nın yayımladığı sözleşmeli personel alım ilanına göre 11 asistan, 61 stajyer hava trafik kontrolörü alınacak. Alınacak asistan ve stajyer hava trafik kontrolörleri personellerinin görev alacağı havalimanları listesi de ilanda yer aldı.
 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ)  Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, adaylar 18 Eylül 2022 tarihli KPSS'de, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şartı var.

İlanda duyurulan pozisyonların sayısının 10 katı kadar aday, en yüksek puandan başlamak üzere bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağrılacak.

PERSSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamada Başvuruların, 12-22 Eylül'de e-Devlet'te "DHMİ Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Sınav tarihi, yeri ve saati DHMİ'nin internet sitesi "www.dhmi.gov.tr"den duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  1. T.C. Vatandaşı olmak
  2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  3. 18 yaşını tamamlamış olmak
  4. Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemişbulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  5. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
  6. Son başvuru tarihi itibarıyla, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi uyarınca KPSSP3 puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olmak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir