• DOLAR 32.261
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2464.748
  • ...
Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morlukları evde nasıl geçer? Gözaltı morlukları için doğal yöntemler..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göz altı morlukları, göz çevresindeki küçük kılcal damarların deri altında sızdırması sonucunda hemosiderin pigmentinin birikmesiyle oluşur. Bazen demir eksikliği bazen beslenme kaynaklıdır. Ancak göz altı morluklarının yaygın sebepleri şunlardır,

-Sigara kullanımı

-Genetik sebepler

-Aşırı tuz tüketimi, kötü beslenme

-Pıhtılaşma bozukluğu

-K vitamini eksikliği

-Kalp, böbrek, karaciğer  rahatsızlıkları

-Yetersiz su tüketimi

Tıbbi müdahaleyle tok edilmesi mümkün olan göz altı morluklarını evde yapacağınız doğal yöntemlerle de yok etmeniz mümkün. Bunlar;

Soğuk kompres

Bir bezi soğuk suyla ıslatın ve 20 dakika boyunca gözaltına uygulayın. Aynı işlemi buz küpleriyle de yapabilirsiniz. Soğuk uygulama kan damarlarını daraltır ve şişkinliği azaltır. 

Gül suyu

Gül suyu cildinizin canlı görünmesini sağlar. Bir pamuğa döktüğünüz soğuk gül suyunu göz altınıza uygulayın.

Limon suyu

Vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan limon aynı zamanda peeling etkisi sağlar. Lekeleri azaltır, cildi aydınlatır. Limon suyu emdirilmiş bir pamuğu göz kapaklarınıza  koyarak  5-10 dakika bekletin ancak gözünüze kaçmamasına dikkat edin. 

Çay

Çay  antioksidan özelliğine sahiptir. Şişkinliği önler ve göz altı morluklarını giderir. Çay poşetlerini soğutarak göz kapağınıza koyabilirsiniz. 

Sıvı tüketimi

Yetersiz sıvı tüketimi gözaltı morluklarını artırmaktadır. Bu nedenle gün içerisinde tükettiğiniz sıvı miktarını artırın.

Salatalık

C vitamini sayesinde dokuların gelişimini sağlar, göz yorgunluğunu önler ve şişkinliği azaltır. 

Hindistan cevizi yağı

İçeriğindeki e vitamini nedeniyle  zarar görmüş cilt hücrelerini onarır, morluklara neden olan zayıf kan dolaşımına iyi gelir. Masaj yaparak göz altınıza uygulayabilirsiniz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir