• DOLAR 32.369
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2395.34
  • ...
Yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer? Yüzdeki güneş lekelerine evde çözüm.. Güneş lekelerine ne iyi gelir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneşten gelen UV ışınları, yüzde, çenede, boyunda, elde daha fazla melanin üretimine sebep olarak  koyu lekeler oluşturur. Lekeler için tıbbi tedavi yöntemleri mümkündür ancak evde, bazı doğal yöntemlerle de lekelerinizi geçirebilirsiniz. Bunlar;

Limon

Bir parça pamuğa limon suyu sürüp güneş lekesi olan bölgeye  uygulayın ve  20-25 dakika bekleyin, ardından bol su ile yüzünüzü yıkayın. Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden arındırır. 

Patates

Bir dilim patatesi güneş lekesinin olduğu  bölgeye  dairesel hareketlerle birkaç dakika uygulayın. 15 dakika bekleyin ve soğuk suyla durulayın. Doğal peeling etkisi gösterir ve lekelerin rengini açar. 

Elma sirkesi

Pamuk yardımıyla  güneş lekesinin olduğu bölgeye uygulayın, akşam saatlerinizde yapmanız daha faydalıdır. İçerisinde bulunan doğal asitler cildi arındırır. 

Aloe Vera:

Aloe vera bitkisinden elde ettiğiniz  jeli güneş lekesine doğrudan uygulayın. Güneş lekelerinin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Süt

Pamuğun üzerine bol miktarda döktüğünüz sütü güneş lekelerinin olduğu bölgelere iyice yedirip 15 dakika bekleyin ve ardından durulayın. İçerisindeki laktik asit cildin rengini açar.

Yeşil çay

 3-4 dakika demleyip pamuk yardımıyla güneş lekelerinin üzerine sürün. Antioksidan özelliğiyle cildin iyileşmesine destek olur. 

Lavanta

1 litre suya 1 çorba kaşığı kurutulmuş lavanta atıp kaynatın, 10 dakika demleyin ve pamukla güneş lekesine uygulayın. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir