• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'su başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak için düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'nun ilk etkinliği Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

 

"Ülkelerin kalkınmasında kültür, çok önemli bir yer tutuyor"

Serginin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye ile Güney Kore'nin dostluğunun asırlar öncesine dayandığını belirterek, serginin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Kültürlerin insanlık tarihinin ortak dili olduğunu ve bu dile katkı sağlayacak her türlü girişime destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu;

 

"Ülkelerin kalkınmasında kültür çok önemli bir yer tutuyor. Bu durumun Birleşmiş Milletler tarafından bile gündeme alındığını belirtmek istiyorum. Farklı kültürlerin böyle ortamlarda bir araya gelmesi, dünya barışına da katkı sağlıyor. Böyle bir serginin İstanbul'da açılması bizler için büyük bir şans. İnsanlık için bu kadar öneme sahip kültür aktivitelerini her zaman desteklemeliyiz."

 

"Dünya barışına sağladığımız bu katkıdan dolayı çok mutluyuz"

Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim KwanYong da iki ülke arasındaki dostluğa değinerek, "Tarih toplumlar için çok önemli. Burada, kardeş ülke Türkiye'de bu tarihi değerlerimizi canlandırıyoruz. Dünya barışına sağladığımız bu katkıdan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

 

Sergide, Kore kültürüne ait eski yazı, resim ve kıyafetlerinin yanı sıra İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi'nin 11 sanatçısına ait hat, ebru, minyatür ve tezhip eserleri de yer alıyor. Sergi, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'nun sona ereceği 22 Eylül'e kadar açık kalacak. Sergi, pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir