• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Kepçe operatörü yıkılan binanın altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Bugün sabah saat 10.00 sıralarında Selami Yurdan Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce Şehit Mustafa Yeter Polis Karakolu olarak kullanılan binanın, kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkımına başlandı.
 
Binanın yıkımı esnasında çökme yaşandı. Kepçe operatörü, çöken binanın altında kaldı. Binanın çökerken kepçenin içinde bulunan operatör Sertaç İçgüleç, yaralı olarak çıkarıldı.
 
Olay yerine çağırılan ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan İçgüleç`in, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
Daha sonra olay yerine gelen Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, incelemelerde bulundu.
 
Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, anayol trafiğe kapatıldı.
 
Yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilikİl Müdürü Hakan Gür, "Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit ettiğimiz bir binadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak yıkımına başlandı. Yıkılan bu bina miadını tamamlamış, içerisinde kullanılan malzemenin yetersiz olduğu görülmektedir.
 
Bizlere yıkılması için başvurulan 11 bina ve kamu kurumları bulunmaktadır. Bizim bu yıl hedeflediğimiz ve riskli olarak tespit ettiğimiz 50 bina ve 200 konut bulunmaktadır. Bunları sene sonuna kadar yıkmayı planlıyoruz. Yıkılması gereken yerlerin tespitlerini yaparak gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. Onay çıkması halinde gereken yıkımlara başlayacağız." diye konuştu.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir