• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şeyh Sultan`ı anma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı köyü sakinleri, her yıl olduğu gibi bu yılda Şeyh Sultan`ı anma etkinliği düzenledi. Anma etkinliğine değişik illerden de katılımın olduğu görüldü.

Sapanlı köyü imamlarından Molla Şehmus Daldal, "Bugün bizim için önemli ve çok anlamlı bir gündür. Her yıl Ağustos ayının son haftasında Şeyh Sultan için anma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızla birlikte köyümüzde bulunan bu azizlerin kabirlerini ziyaret edip, dualar ettikten sonra adak kurbanlarımızı kesiyoruz. Mevlit okuyup, pişirilen etlerini misafirlerimize ikram ediyoruz. Bu yıl da güzel ve geniş katılımlı bir anma programı gerçekleştirdik. Yüce rabbim buraya gelen tüm insanların dualarını ve adaklarını kabul eder inşallah" dedi.

57 yaşında olduğunu söyleyen Mustafa Başaran ise "Bildim bileli bu tepeye Şeyh Sultan`ı ziyaret etmeye geliyoruz. Bizim köy ve çevrede bulunan tüm köyler yılda bir sefer olmak üzere, Ağustos ayının ortalarında her hafta bir köy Perşembe günleri Şeyh Sultan`ın ziyaretine gelip akşama kadar burada kalıp dualar ediliyor, mevlitler verilip ve misafirler ağırlanıyor" dedi.

Yol, su ve tuvalet sıkıntısı çekiyoruz
Başaran, Ama bizim buraya yılda bir sefer gelmemiz dahi çok zor, çünkü yol çok kötü, su yok… 3 kilometreden su ve eşyalarımızı ya traktörlerle ya da merkeplerle taşıyoruz. Onun için su ve yol sıkıntısını çok çekiyoruz. Yılda bir sefer ancak gelebiliyoruz. Onun için yetkililere bir çağrımız var, bu ziyaretin yol ve su ihtiyacını gidermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir