• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Umut Kervanı Van’da öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Van’da onlarca öğrenciye kırtasiye yardımında bulunan Umut Kervanı, çocukların yüzlerini güldürdü.

"Yarınlara Umut Ol" sloganıyla başlatılan kırtasiye yardımı kapsamında, çanta, kitap, kalem, silgi gibi malzemeler başta olmak üzere tüm okul ihtiyaçlarının yer aldığı yardım paketi ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi. 

Derneğe gelme imkânı olmayanların malzemeleri dernek üye ve gönüllüleri tarafından götürülüp evlerinde kendilerine teslim ediliyor.

Desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür eden Van Umut Kervanı Derneği Sekreteri Cüneyt Adar, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında, Umut Kervanı olarak Van'da derneğimize kayıtlı olan ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye çalışması başlattık. Bu minvalde 55 öğrencimize kırtasiye yardımı yaptık. Malumunuz olduğu üzere son zamanlarda yapılan zamlar maalesef kırtasiye ürünlerinde de etkisini hissettirdi. Normal şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin masraflarına bir de kırtasiye harcaması eklenince ihtiyaç sahibi aileler bu ürünleri tedarik etme noktasında ciddi bir sıkıntıya girdi. Umut Kervanı olarak bu ailelerin ihtiyaçlarını minimize etme adına kırtasiye, gıda giyim, nakdi ve ısınma gibi yardım çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri hayırsever insanlar aracılığıyla alıyoruz. Bu Kırtasiye çalışmamızda da yine hayırsever kardeşlerimizin yapmış olduğu yardımlarla çocuklarımızın yüzünü güldürmeye gayret ettik” ifadelerini kullandı.

Yardım çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Adar, “Umut Kervanı olarak daima mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yine ailelerimize yönelik farklı çalışmalarımız olacak inşallah. Odun, kömür, bot ve mont, gıda gibi. Bu noktada yine başvuracağımız merci hayırsever kardeşlerimiz olacaktır. Bizlere desteklerini esirgememeleri temennisiyle, Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir