• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mersin'de 30 Ağustos kutlamalarında çelenk krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de 30 Ağustos kutlamaları sırasında CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çelenklerine izin verilmedi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu selamlama sırasında, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise ismi okunduğu sırada, çelenklerine izin verilmeyen bir grup tarafından yuhalandı.

 

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök, MHP Mersin milletvekili Mehmet Şandır ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile il protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Ulusal bayramlarla ilgili yönetmelik değişikliği gereğince Mersin'de çeşitli kurumların Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarına izin verilmezken, aralarında CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin çelenkleri polis tarafından alana alınmadı.

 

Bunun üzerine sloganlar atan ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri ile CHP'liler, durumu protesto ettiler.

 

Daha sonra ise resmi törene geçildi. Törende Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunarak tören sona erdi.

 

Ardından CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Derneği Mersin Şubesi çelenklerini Atatürk Anıtı'na koymak istedi. Polisler ulusal bayramlarla ilgili yönetmelik değişikliği gereğince resmi törenin henüz sona ermemesinden dolayı buna izin vermedi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, polis arama noktasına gelerek Valilik Evi bahçesinde saklanan çelenkleri aldı ve alana geçirdi. Çelenkler CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin yetkilileri tarafından Atatürk Anıtı'na konuldu.
Ancak Vali Güzeloğlu'nun halkı selamlaması ve resmigeçidin yapılacak olmasından dolayı konulan çelenkler yeniden kaldırıldı. CHP çelengini kaldıran CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar çelengi kaldırdığı için bazı CHP'liler tarafından protesto edilerek yuhalandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çelengini ise polis kaldırınca tepki gösteren partililer ve STK üyeleri, yine sloganlar atarak duruma tepki gösterdi.

 

Vali Güzeloğlu halkı selamladığı esnada ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 30 Ağustos mesajı okunduğu esnada bazı kişiler yuhalayarak protesto etti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir