• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Şehitler Mahallesi konutlarına kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler Mahallesi`nde yapılan kentsel dönüşüm toplantısında hak sahipleri ve belediye yetkilileri bir araya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler`in de iştirak ettiği toplantıda yapılacak istimlâk ve tamamlanan konutların satış usulleri hakkında bilgi verildi.

Küçükler, "Şehitler Mahallesi`nde yıllardan beri beklenen kentsel dönüşüm çalışmasına başlamak bize nasip oldu. Binalarımız bitti. 128 konutu tamamladık. Yapmış olduğumuz daireleri mahalle sakinlerine vereceğiz" dedi.

Küçükler, evsiz gazetecileri ev sahibi yapacaklarını da kaydetti. Küçükler, "Evi olmayan gazetecileri de ev sahibi yapacağız. Basın mensupları, apartman görevlileri ve berber esnafına verilmiş bir sözümüz var. Yakın bir zamanda bu sözümüzün gereğini de yapacağız" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı Şehitler Mahallesi`nde yaptığı kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 128 kişi ev sahibi olacak. Şehitler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları 1 +1, 2 +1 ve 3 +1 olmak üzere 2 blok ve 128 daireden oluştu. Bir yılda tamamlanan evler yönetmelik gereği mantolama sistemiyle inşa edildi. Bölge, 230 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanını kapsıyor. Arsa, enkaz ve kamulaştırması 69 Milyon 459 bin 730 lira olan kentsel dönüşümde Başkan Küçükler`in jestiyle vatandaşlar, 37 ve 98 bin lira arasında değişen oranlarda ev sahibi olacaklar. Maliyet bedelleri üzerinde yapılan yüzde 5`lik indirimle 39 bin lira olan 1 + 1 daire 37 bin liraya indi. Bölgede yaşayan Şehitler Mahallesi`ndeki hak sahipleri anahtar teslimi olarak satılacak nitelikli sosyal konutların yapımına hızla devam edilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir