• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Diyanet'in Kurban Bedeli 550 TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK-Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü ''Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu'' başlatıldı.

 

Organizasyonla, kurbanlar, yurt içi ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda 40'ı aşkın ülkede, kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek. Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütülen Vekalet yoluyla kurban organizasyonu için bu yılki bedelin yurtiçinde 550 TL, yurtdışında ise 380 TL olduğunu belirten Genelgede, organizasyona katılmak isteyen vatandaşların, kurban bedellerini, en geç 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yatırması gerektiğini belirtti.

 

Organizasyonda kurbanların, yurt içi ve yurt dışında kesim oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesildiği belirtilen genelgede, bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtılmaktadır.

 

Bu yıl organizasyona yurtiçinden katılarak; Kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedeli 550 TL, Kurbanını yurtdışında kestirmek isteyenler için kurban bedeli 380 TL'dir. Organizasyona katılan vatandaşların, kurban bedellerini, en geç 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar; Vakıfbank, Halkbank, T.C. Ziraat Bankası, Ptt İşyerleri, Bank Asya, Kuveyt Türk, Albaraka, Akbank İle Türkiye Finans Katılım Bankası'nın bütün şubelerinde açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı'na yatırmaları gerekmektedir. Adı geçen banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise en yakın İl veya İlçe Müftülüklerine müracaat edilebilir.

 

Genelgede, organizasyona katılan vatandaşların, kurban bedellerini geciktirmeden zamanında yatırmaları, parayı yatırırken ad, soyadı, adres ve cep/ev telefon numaralarını okunaklı bir şekilde banka dekontuna yazdırmaları önem arz etmektedir. Belirtilen tarihten sonra para yatıran vatandaşlar için kurban kestirilemeyeceğinden bu durumda olanların paraları bilahare kendilerine iade edilecektir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir