• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl Umut Kervanından ağustos ayında yüzlerce aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2023 yılı ağustos ayına ilişkin faaliyet raporunu açıkladı.

"Komşusu aç iken, kendisi tok yatan bizden değildir." hadisinin hatırlatıldığı açıklamada, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. 

Yazılı açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, ağustos ayında 388 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Yıldırım, "Ağustos ayında; 99 aileye 49 bin 284 TL değerinde gıda yardımı, 45 aileye 35 bin 160 TL değerinde kırımızı et yardımı, 214 aileye 130 bin 441 TL değerinde kırtasiye yardımı, 3 aileye 9 bin TL değerinde ev eşyası takımı, 1 aileye 2 bin 800 TL değerinde koltuk yardımı, 7 aileye 13 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 19 aileye 21 bin 100 TL değerinde nakit yardımı olmak üzere, toplamda 388 aileye 249 bin TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk.” dedi.

“Açlığın mevsimi olmuyor”

Hayır kervanına destek talebinde bulunan Yıldırım, “Hayırlara köprü olan Bingöl Umut Kervanı Derneği, şartların ağırlığına rağmen en zor durumlarda dahi yoksul kardeşlerimizin dertlerine eldeki imkanlar dâhilinde derman olma gayretindedir. Umut Kervanı, duyarlı ve yardımsever halkımızın yoksul ve fakire açılan kapısıdır. Bizler yetkili ve çalışanlar olarak, sizin adınıza koşuşturuyor, yoksul ve kimsesizlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Malum olduğu üzere imtihan dünyasındayız. Herkesin farklı bir hayat hikâyesi var. Umut Kervanı Derneği olarak, bizler de bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hikâyelerini dinleyerek dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Mevsimlere göre ihtiyaçlar farklılık arz etse de açlığın mevsimi olmuyor. Yapılan bağışlar ile ihtiyaç sahibi olan aileler, siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde sevinmekte ve sizler sayesinde bizler de bu sevince ortak olmaktayız. Bizler dinimizin emri gereğince nerede bir ihtiyaç sahibi aile varsa, ona yardım etmek zorundayız. Bu kadim gelenek ilk insanın yaratılışından kıyamete kadar bu şekilde devam etmektedir. İnsanlığın gereğidir ki fakir ve muhtaç kim olursa olsun, elinden tutup sıkıntısını gidermek gerekir. Umut Kervanı olarak, bizler de bu duygularla hareket edip, elimizden geldikçe varlıklı kardeşlerimizden yardımları alıp, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaktayız.” diye konuştu.

“Kırtasiye paketi 500 TL”

Kırtasiye yardımları için de çağrıda bulunan Yıldırım, "2023-2024 eğitimn öğretim sezonunun açılacak olmasından dolayı ağustos ayında kırtasiye yardımının dağıtımına başladık. Kırtasiye paketi ücreti 500 TL’dir. Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Cenab-ı Allah Bakara Suresi 215. ayetinde şöyle buyuruyor, "Rasûlüm! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki, sevap kazanmak için harcayacağınız şeyleri öncelikle ananıza, babanıza, akrabanıza, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara verin. İyilik olarak her ne yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir.” Bizler de Rabbimizin bu emriyle faaliyetlerimizi yapmaya gayret ediyor, siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir