• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
TESSEP Çalışmalarına Hız Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Farklı illerinden 25 sivil toplum kuruluşunun, başörtüsü sorununu çözmek amacıyla bir araya gelerek oluşturduğu Tesettür Seferberliği Platformu`nun (TESSEP) faaliyetleri ile ilgili Platform Başkanı Salih Demir Hoca ile görüştük.

TESSEP`in henüz yeni kurulduğunu ancak başörtüsü zulmünü bitirecek etkili çalışmalar başlatmayı hedeflediklerini belirten Salih Hoca, önümüzdeki 3 ay için etkinlik takvimi oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda halkı bilinçlendirmek için seminerler, basın açıklamaları ve imza kampanyaları yapacaklarını ilan eden Salih Hoca tesettür kampanyası hakkında halka dağıtılmak üzere iki yüz bin broşür hazırlandığını söyledi.

Kısaca Kendinizi Tanıtır mısınız?
Ben Salih Demir. 1971 yılında Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kargılı köyünde dünyaya geldim. 1992-2000 yılları arasında imam hatiplik yaptım. 2000 döneminde özellikle Müslümanlara yapılan baskı ve zulümlerden dolayı görevi bıraktım. 2007 yılından bu yana Mustazaf Der Tarsus Şubesi Başkanıyım.

TESSEP Niçin Kuruldu?
Mustazaf Der Genel Merkezinin başlatmış olduğu tesettür seferberliği kampanyasına destek vermek amacıyla neler yapabiliriz, dedik. Güçlerimizi birleştirerek daha güzel işler yapabileceğimize inanarak TESSEP`i kurduk. Bu konuda hassasiyeti olan STK`lara tekliflerimizi götürdük. Çalışmalarımıza farklı il ve ilçelerden 25 STK destek verdi. Sizin aracılığınızla buradan inanç ve insani hürriyetler noktasında hassasiyeti olan tüm STK`ları ve halkımızı, başlattığımız bu kutsal seferberliğe destek vermeye çağırıyoruz. Gelin İslam kardeşliği hukuku içerisinde hep beraber bu zulme ve sömürüye son verelim.

TESSEP Olarak Faaliyet ve Hedefleriniz Nelerdir?
Malumunuz, birincisini Konya`da gerçekleştirdiğimiz toplantımızın sonunda yapmış olduğumuz sonuç bildirgesi ve basın açıklamasında, önümüze 3 aylık bir etkinlik takvimi koyduğumuzu belirttik. Bu etkinlik takvimimizde belirtmiş olduğumuz faaliyetlere de hızlı bir giriş yaptık. Halkın geneline yönelik bilgilendirme seminerlerimiz başladı. Şu an bastırmış olduğumuz iki yüz bin adet tesettür konulu broşürümüzü halkımızın tüm kesimine dağıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca yarın itibarıyla Adana ili 5 Ocak Meydanı`nda kuracağımız stantlarla başörtüsüne özgürlük için imza kampanyası başlatıyoruz. Bu imza kampanyalarımızı, platformumuza destek veren tüm illerde yapmayı düşünüyoruz. İmza kampanyamızda halkımızın desteklerini bekliyoruz. Ama özellikle bu hizmet çalışmamızda bayanlara çok iş düşüyor. Bu konunun anlaşılmasında onların rolü çok büyüktür. Sergileyecekleri örnek davranışlarla bu konunun daha iyi anlaşılmasına etken olacaklardır. Bütün Müslüman bacılara diyoruz ki, haydin göreve.

Hükümete Çağrı: Bu hak yasalarla dahi sınırlanamaz
Bu keyfi, kanunsuz ve hukuksuz yasağın bir daha gerçekleşmemesi hortlamaması için de, tesettür (başörtüsü) özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmalıdır. Bunun için anayasaya "Genel ahlaka ve adaba aykırı olmamak şartıyla (özel alan kamusal ayırımı yapılmaksızın) toplumsal hayatın her alanında, kılık kıyafet serbesttir. Bu hak yasalarla dahi sınırlanamaz" şeklinde bir madde eklenmelidir.

Son Olarak Neler Söylersiniz?
Özellikle Müslüman işadamlarına seslenmek istiyorum. Müslüman bayanlarımız İslami giyim konusunda çok sıkıntı çekmekte. Tesettür sahasında istenilen örtü ve İslami kıyafetler yok denecek kadar az. Bu sahayı da maalesef tesettür bilinci olmayan, kadını sömürmek isteyen, art niyetli kişilerin ellerine bırakmışız. Çağrımız size, Müslüman işadamları olarak güçlerinizi birleştirin ve Allah rızası için bu konuda rahatlatıcı öncü adımları atın.

Tesettür konusunda bizlere desteklerini esirgemeyen İlke Haber Ajansı ve Doğru Haber Gazetesine teşekkürleri bir borç biliyoruz. Kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabim yapmış oldukları bu hizmette yollarını açık etsin, başarılı kılsın."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir